Abandon Ship


Abandon Ship se može opisati kao mešavina FTL (Faster Than Light) i Sunless Sea-a, smeštena u zlatne godine moreplovstva, Biće to fantazija na pučini, smeštena u proceduralno generisani svet koji je renderovan u stilu ulja na platnu. Kao kapetan broda, morate voditi svoju posadu kroz nebrojene opasnosti. Često ćete ulaziti u taktičke bitke sa mnogobrojim neprijateljima, u kojima morate donositi teške odluke koje će veoma uticati na dalji tok igre.

Kao i njegovi tematski predhodnici, Abandon Ship će biti brutalan, a putovanja do Davy Jonesove škrinje vode samo put u jednom pravcu. Alli gubitak broda ne mora da znači i automatski kraj za vašeg kapetana, Ako pobegnete na čamcu za spasavanje ili se negde izgubite, biće još dana za megdana

“Oduvek smo se pitali zašto nema igre koja kombinuje taktičku borbu poput one u FLT sa mehanikom istraživanja poput Sunless Sea, upakovano u okruženje iz ‘Age of Sail’. To baš zvuči dobro, zar ne?” kaže developer Fireblade Software. (A mi se sa njim slažemo.) “Kako je razvoj napredovao, osetili smo da Abandon Ship zahteva umetnički stil koji parira dramatičnom tonu igre. A klasičan izgled uljanih boja na platnu je bio idealan za to.”

Ni Steam strana ni trejler (kad smo kod toga čak ni Abandon Ship sajt) ne otkriva mnogo o samoj igri-da li ćete “skakati” između kontrolnih tačaka, ili imati kontrolu nad brodom dok plovi kroz mutne vode kao kod Sid Majerovih Pirata!. U svekom slučaju, igra zavređuje pažnju. Datum izlaska još nije određen, ali se očekuje u toku 2017. godine.

 

Izvor: pcgamer.com

Leave a comment