Achtung! Cthulhu Tactics dobio datum izlaska


Achtung! Cthulhu Tactics je nova potezna strategija u kojoj vodite tim komandosa iz II svetskog rata, koji protiv sebe imaju razne nacističke spodobe iz Cthulhu  sveta. Ovaj interesantan miks je smućkao tim iz Auroch Digitala a izdao Ripstone Games.

Achtung! Cthulhu Tactics je baziran na veoma popularnoj stonoj RPG igri kreiranoj od strane Modiphius Entertainmenta. Igra je smeštena u alternativnu prošlost Drugog svetskog rata, gde je nacističko istraživanje okultnog prizvalo Lovecraftova čudovišta. Sa novim saveznicima na svojoj strani, nacisti imaju šansu da promene tok rata. Igrač ima zadatak da ih u ovome spreči, uz pomoć elitne jedinice saveznika.

Svaki član vaše ekipe ima svoju pozadinsku priču, specijalizaciju za određena oružja i borbene veštine. Kapetan Erik “Jazavac” Haris je britanski špijun koji se specijalizovao u korišćenju eksperimentalnog oružja i gerilskom ratovanju. Arian Dubua je članica francuskog pokreta otpora, koja je povezana sa demonskim duhom, koga može kontrolisati na bojištu. Desetar Aki “Oko” Sing nosi talisman koji ga pretvara u vrtlog od sečiva. Narednik Brendon Karter je američki brbljivac sa medaljonom koji metke njegovog tompson mitraljeza čini smrtonosnim za Cthulhu čudovišta.

Ovaj miks XCOMovske strategije i Lovecraftovih čudovišta možemo igrati na PC računarima od 4.oktobra 2018. godine, a verzije za konzole će izaći kasnije.

Leave a comment