Baldur’s Gate 3-prve informacije


Sinoć je konačno skinut veo apsolutne tajne koja je dugo okruživala Baldur’s Gate 3. Saznali smo šta nas očekuje u ovoj epskoj avanturi. Ako se po početku igra poznaje, biće uživanje ponovo ući u magični svet Forgotten Realms-a.

Ono što smo od ranije znali jeste da su Illithidi (Mind flayers) glavni negativci u Baldur’s Gate 3. Sada smo videli nešto u stilu “Osmog putnika”. Pripremu žrtava koji će biti domaćin tadpole larvi i koja će od njega kreirati novog Illithida. Da početak bude zanimljiviji, pobrinili su se smrtni neprijatelju Illithida, Githyanki. I to ni više ni manje nego na leđima crvenih zmajeva. Epska borba u vazduhu, kroz više dimenzija, završila se padom džinovskog Nautiloida u kome su žrtve držane.

Tu počinje igračeva saga. Kao jedan od žrtava zaraženih larvom, morate naći način da je uklonite ako ne želite brz kraj. Postoje velike sličnosti sa Larianovim poslednjim RPG-om, Divinity: Original Sin II, pre svega u vizuelnom aspektu. Borbe više neče biti u realnom vremenu sa pauzom, već potezne. Za razliku od D:OS II, u vašem krugu možete odabrati druge članove družine i odraditi odrežene kombo poteze. Kada niste u borbi, igra ide u realnom vremenu, ali možete pokrenuti poteze kad poželite. To može biti korisno za pozicioniranje pre borbe.

Srž igre jesu kockice, to jest peta edicija Dungeons & Dragons pravila. Zahvaljujući njima možete dobiti neke poprilično komične situacije u borbi. Na sinoćnoj prezentaciji smo videli kako svaki predmat koji imamo, uključujuči cipelu, može da se upotrebi u napadu.

Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gatee 3

Likovi u Baldur’s Gate 3

Juče su procurele neke slike za koje se ispostavilo da jesu iz igre. Tada smo videli da je svet Baldura ogroman i prelep. Možete odabrati sa kojim ćete likom iz oborenog Nautiloida krenuti u avanture. Postoje već kreirani likovi, sa njihovim poreklom. Ali imate mogućnost da sami kreirate svog lika od nule, kao što smo naviki u BG2.

Što se tiče saputnika, predstavljeni su Astarion, poluvilovnjak rogue; Laezel, a githyanki ratnik; Shadowheart, poluvilovnjak klerik; Wyll, ljudski warlock i Gale, ljudski čarobnjak.

Još se ne zna ko će se od starih likova iz Baldur’s Gate igara pojaviti i da li će moči da se pridruži ekipi. Svi navijamo da Minsc, Boo i ostali dogovečni junaci ponovo krenu u avanture sa nama.

Da li će se to ostvariti, videćemo kada igra izađe. Još se ne zna tačan datum, ali se očekuje da se tokom leta pojavi kao Early Access na Steamu.

 

Leave a comment