CD PROJEKT RED puni 20 godina!


Prvog jula 2022. CD PROJEKT RED slavi 20. godišnjicu, obeležavajući dve decenije otkako je studio ušao na scenu razvoja video igara i počeo da radi na prvom ulasku u seriju igara The Witcher.

Nakon uspeha u domenu distribucije i lokalizacije video igara, CD PROJEKT je skrenuo pažnju na razvoj sopstvene igre što je dovelo do stvaranja CD PROJEKT RED, studija za razvoj video igara, i zvaničnog objavljivanja te činjenice 1. jula , 2002.

U proteklih dvadeset godina, CD PROJEKT RED je postao svetsko ime industrije. Witcher serija igara – koju je istakla kritika The Witcher 3: Wild Hunt iz 2015. – prodata je u preko 65 miliona primeraka, a nedavno je najavljen i razvoj potpuno nove glavne igre The Witcher. Ciberpunk 2077, najnovije izdanje studija, takođe je postalo globalno priznata franšiza, iznedrivši sopstvenu anime seriju Ciberpunk: Edgerunners, kreiranu u saradnji sa Studio Trigger i premijeru na Netflik-u u septembru 2022. Trenutno CDPR takođe radi na proširenju za igru , koji će biti objavljen 2023.

Osvrćući se na proteklih 20 godina, šef studija Adam Badovski je rekao:

Kada smo pokrenuli CD PROJEKT RED, nismo znali šta možete, a šta ne možete da radite u industriji video igara. Od početka smo bili buntovnici i sve smo morali sami da naučimo. To nam je dalo slobodu da razvijamo naše igre na naš način, a taj poseban i lični pristup je formirao srž našeg DNK — što možete videti da je oblikovalo naše igre. Ovih poslednjih dvadeset godina za nas su bile uzbudljive i plodne, nepredvidivo, i izuzetno smo ponosni na naša dostignuća i na činjenicu da stalno možemo da računamo na podršku naše zajednice. To je nešto što posebno cenimo ovde, i sa ovom pozitivnošću i optimizmom krećemo u našu dvadeset prvu godinu i dalje.

Studio većinu svojih proslava godišnjice fokusira na svoju strastvenu zajednicu. CD PROJEKT RED ima bliske odnose sa igračima od prvog dana, a zahvaljujući njihovoj podršci tokom godina, studio je tu gde je i danas. Igrači su oduvek bili u srži CDPR-ovog rada i misije, a nedavno najavljene proslave 20. godišnjice su način studija da podeli ovu posebnu priliku sa svojom jednako posebnom zajednicom.

U tom cilju, studio je pokrenuo sopstvenu veb stranicu povodom 20. godišnjice koja poziva članove zajednice da podele svoja sećanja na CD PROJEKT RED i njegove igre putem fotografija, snimaka ekrana, umetničkih dela — i još mnogo toga. Igrači mogu da otpreme svoja sećanja u rođendansku galeriju i podele ovu značajnu prekretnicu sa članovima studija i zajednice iz celog sveta.

Tokom narednih nekoliko meseci, redovni strimovi igara biće hostovani na veb stranici povodom 20. godišnjice, a članovi studija vodiće publiku na putovanja niz sećanja svake srede, počevši od 6. jula. Posetioci veb stranice će takođe moći da saznaju zanimljivosti iz studija, da učestvuju u izazovima — i da osvoje nagrade — i još mnogo toga.

Za više informacija o CD PROJEKT RED i proslavi njegove 20. godišnjice, pratite zvanične Tvitter i Facebook naloge i posetite 20iearsof.cdprojektred.com.

Leave a comment