Devil's Hunt – opis


Devil's Hunt je akciona igra u kojoj je igrač u ulozi Dezmonda, koji se obreo u Paklu i od Lucifera dobio drugu šansu da se vrati na zemlju kao đavolji dželat.  Igra je rađena po knjizi “Equilibrium” poljskog autora Pavela Lešniaka.

Radnja u Devil's Hunt-u

Dezmond je sin tajkuna koji mu je omogučio lagodan život. lepu kuću u Majamiju, brza kola, privlačnu devojku. Ali njega više od svega zanimaju ilegalne borbe u boksu. Neodgovornost prema poslovnim obavezama ljuti Dezmondovog oca, koji je razočaran sinovljevim životom. Posle jednog izgubljenog meča dobija pridike od oca da ni u čemu nije dobar. U takvom stanju se vraća kući gde zatiče svog najboljeg druga i verenicu u krevetu. To ga je razbesnelo, on ulazi u auto i u nervnom rastrojstvu se survava u reku.

Samoubistvo je smrtni greh koji ga odvodi u Pakao, Tamo upoznaje Lucifera koji mu daje mogućnost da se vrati u život, pod uslovom da postane njegov dželat.

Po povratku na zemlju, Dezmond saznaje da postoji borba između Raja i Pakla. On može biti tas na vagi koji će odlučiti sudbinu Večnog Rata.

Gameplay

Devil's Hunt je igra iz trećeg lica, koja je definitivno zamišljena da se igra sa gamepadom. Ako želite da igrate sa mišem i tastaturom, biće dosta  teško. Osim W,A, S, D dugmadi za kretanje, levog miša za brzi udarac i desni za jak, koristi se i Q, R i C za specijalne udarce. E koristite za finiširanje, F za blok, pa kad krene makljaža, ne znate gde bijete.

Najbolji deo borbe je kada u pritiskom na E aktivirate scenu za eliminaciju neprijatelja. Bacanje u vazduh, razbijanje o zemlju rasparčavanje i slični potezi deluju veoma zabavno.

Kako napredujete, otključavate škole borbe. Postoje njih tri, i svaka je efikasna protiv određenog tipa neprijatelja.

Grafika

Što se tiče grafike, nisam oduševljen teksturama. Iako mi sve stoji na High, opet to ne deluje impresivno. Uzimajući u obzir da je sve skriptovano, sa ograničenim kretanjem, očekivao sam više.

U nivoima nemate slobodu da se penjete i skačete gde poželite. Bela ikona pokazuje gde možete da skočite, prođete, provučete se isl. Dešavalo se da mi kamera zabaguje, što zna da bude frustrirajuće.

Devil's Hunt je zanimljiva igra. Zahvaljujući književnoj pozadini, i velikog broja scena, imate utisak da gledate interaktivni film. U kombinaciji sa borbom i atraktivnim potezima, pravi dobar miks koji vas tera da dođete do kraja avanture.

Zahvaljujem se distributerskoj kući 1cpublishing.com koja mi je ustupila igru za ovaj opis.

Leave a comment