Dragons Dogma: Dark Arisen za PC


Dragons Dogma Dark Arisen

Dragons Dogma Dark Arisen

Dragons Dogma: Dark Arisen je akcioni RPG koji se još 2012. pojavio na konzolama. Ljudi iz CAPCOM su dali nekim srećnicima da isprobaju pre-beta verziju za PC, zbog čega sada delimo njihove utiske sa vama. Kako se uglavnom zna sve o mehanici igre, fokus ovog teksta biće kako se ponaša na PC-ju. Datum izlaska je predviđen za 15. januar 2016.

PC Gamer:

Borbe nalikuju onim iz Dark Souls-a, sa naglaskom na pažljivo izbegavanje i blokiranje. Ali ono što je jedisntveno u Dragon’s Dogmi jeste mogućnost penjanja na veće neprijatelje. Možete da se popnete uz trolovu nogu i odsečete mu glavu, dok on pokušava da vas strese sa sebe. Vaši pomoćnici mogu da uhvate manje protivnike dok se vi spremite da najefektnije zadate udarac. Bitke zahtevaju taktički pristup a svaki pokušaj nepromišljenog juriša završiće se brzom i ne tako herojskom smrću.

Japanske igre često boluju od lošeg portovanja na PC, ali verzija Dragons Dogme koju smo igrali daje širok dijapazon grafičkih opcija, stabilno radi na 60fps, podržava visoku rezoluciju i rešan je problem sa crnim linijama koje su mučile konzolne verzije. Primećena su neka trzanja u senkama pri korišćenje svetiljki u polumračnim prostorijama, ali će se to verovatno ispraviti do izlaska igre. Ne bi rekli da je igra lepa, ali su animacije i idejna rešenja u igri toliko harizmatična da nam nije teško palo što su neki modeli i teksture lošijeg kvaliteta.

PCGamesN:

Čim se našem junaku pridužiše Quince i Salde, naletesmo na Himeru; čudovište koje je delom lav, delom jarac i delom zmija. Bila je ogromna i služila je da pokaže jednu od glavnih atrakcija u Dragon's Dogmi: penjanje po naprijateljima ‘boss’ tipa, koje čini srž ove igre.

Ako bi uspeo da posečem Himerine nožne ligamente – jedini cilj koji u tom trenutku mogu da napadnem – možda bih mogao da je smrtno ranim uz pomoć mojih pratilaca. Iako je tehnički pobeda bila izvojevana, ne bih u njoj uživao. Ali, ako se popnem na nju i dođem do njenog zmijolikog dela, mogao bih da ga potpuno odsečem. E, to je nešto spektakularno! U međuvremenu, moji kompanjoni videvši moj plan, napadoše glavu jarca i povkaše “Jarčeva glava je mrtva!!!” Ostalo je samo da se pozabavimo lavovskim delom.

Skoro nisam imao takvu nezaboravnu RPG bitku i sve to u prvih pet minuta igranja. Dragons Dogma je zaista zabavno ostvarenje.

Sa sva tri dela Himere koji leže na podu prašne grobnice, imamo vremena da popričamo o tome kako je DD:DA ostario od 2012. i do 2016. i njegovog prebacivanja na PC. Igramo  pre-finalnu verziju i vrlo sam zadovoljan. Zamućene teksture i prosti modeli likova pokazuju da igra ima korene u konzolama nove generacije, ali postoji dosta opcija za grafiku koji mogu da dovedu na nivo na koji smo navikli u 2015. godini. Igra izgleda sveže na PC-ju kao što je bila kada je izašla za konzole.

Izvor: GameBanshee

Leave a comment