Final Fantasy IX za PC


Final Fantasy IX, jedna od najupečatljivijih RPG igara sa početka dvehiljaditih za Sony PlayStation, izaći će i za PC kao i za mobilne uređaje u toku 2016. godine, objavio je razvojni tim Square Enix na njihovom sajtu na japanskom. Još nije poznato kada u toku godine izaći i koliko će se čekati u Evropi i Americi posle njenog izlaska u Japanu. Square je objavio da će igra izaći i za iOS i Android, što će obradovati fanove koji i dalje čekaju na Android verziju Final Fantasy VII.

Square je obećao da će Final Fantasy IX biti poboljšan nekim modernim rešenjima poput auto-snimanja i high-speed moda, kao i da će biti poboljšanja u grafici.  Trejler iz igre ne pokazuje mnogo, ali se vidi da je sistem borbi doživeo vizuelne izmene. Čudno je što je Square propustio Final Fantasy VIII i skočio na deveti deo iz serijala. Međutim, Final Fantasy VIII je na Steamu izašao pre malo više do dve godine i ne bi bilo iznenađenje da i njega uskoro vidimo na PC-ju i mobilnim uređajima.

Iako je često u senci legendarnog i mnogo uticajnijeg Final Fantasy VII, devetka je ostala u sećanju zbog veoma kompleksnih i simpatičnih likova. Igrač se lako može poistovetiti sa melanholičnim crnim magom Vivi, ili naći nešto Šekspirovsko u vezi između lopova Zidana i Princeze Garnet. Igra je bila pravo osveženje zbog svog steampunk srednjovekovnog sveta, koje je unelo više fantazije u Final Fantasy od ostala dva dela serijala.

Leave a comment