Homeworld: Deserts of Kharak


Pre tri godine, kreatori odlične strategije Homeworld izbacili su zapanjujući trejler za novu igru zvanu Hardware: Shipbreakers. Generička veza sa Homeworldom je bila očigledna a sve je postalo oficijelno kada je studio te godine  objavio partnersvo sa Gearboxom . Od tada nismo čuli mnogo o njima, sve dok pre nekoliko dana kada je Gearbox objavio novi, finalni naziv igre, Homeworld: Deserts of Kharak i datum izlaska.

Deserts of Kharak će biti “nova priča” bazirana na avanturama junakinje Rachel S'Jet, očigledno rođake (majke ili bake) Karan S'Jet-a, Komandanta Flote u Homeworldu, koja vodi Koalicioni tim u Severni Kiithid kako bi istražili anomaliju duboko u neprijateljskoj teritoriji. Igru će karakterisati kopnene borbe na “velikoj površini” u realnom vremenu, koje će se voditi na morima dina, velikim kraterima i prostranim kanjonima sa celom kampanjom za jednog igrača ili igranjem online.

Rob Cunningham, CEO razvojnog tima Blackbird Interactive i umetnički direktor originalnih Homeworld igara je izjavio:

“Svi mi u Blackbirdu smo veoma ponosni na Homeworld: Deserts of Kharak, i to sve dugujemo neverovatnom timu u Gearboxu. Reči ne mogu da opišu koliko smo uzbuđeni zbog izlaska nove Homeworld igre, koja produbljuje priču kako za iskusne tako i za nove igrače.”

Deserts of Kharak izlazi 20. januara 2016. godine. Više informacija možete naći na oficijelnom sajtu  desertsofkharak.com.

Leave a comment