LEFT ALIVE – opis


LEFT ALIVE je nova akciona šunjalica koju je izbacio SQUARE ENIX u kojoj bežite iz grada Novo Slava, koji je zahvaćen ratnim vihorom. Svaka mapa se može preći na više načina, a na igraču je da proceni koji je najbolji kako bi izvukao živu glavu.

LEFT ALIVE je podeljen u 14 poglavlja. Svako poglavlje nudi više opcija za prelaz. Kako ja obično krenem tiho, a završim sa praskom, ovo mi je bio veliki izazov. Šunjanje nije dobrovoljno, kao opcija koja će vam dati neki bonus. Ako se pravite mnogo hrabri, vrlo brzo ćete igru počinjati od najnovijeg check point-a. Ključ u igri je planiranje, i pametno korišćenje resursa koje imate. Najmanje će biti metaka, a samim tim pada u vodu strategija u Rambo stilu. Kako napredujete u igri, upoznavaćete likove koji će vam objasniti situcaiju u svetu i Novo Slavi.

Likovi

U igri ćete, kroz različita poglavlja, voditi tri lika; Pilota Mikaela, policajku Olgu i člana pokreta otpora u Novo Slavi, Leonida. U početku, najbolje je da ne ulazite u bilo kakve sukobe sa neprijateljima. To možete postići korišćenjem različitih sredstava za skretanje pažnje neprijateljima. Prazne konzerve i boce će biti od koristi u početku. Kasnije ćete koristiti mnoge druge predmete, poput Molotovljevih koktela, eksplozivnih konzervi i flaša, raznih vrsta mina, bombi i noževa za bacanje. Možete primetiti da se sve svodi na skretanje pažnje i tiho uklanjanje protivnika.

Performanse

Što se tiče performansi, portovanje je poprilično loše urađeno. Čak i kada imate PC iznad minimalne konfiguracije (i5, 8GB RAMa i NVIDIA GeForce GTX 760) igra je skoro neigriva. Morate da imate dosta jaču mašinu od minimalne da bi se normalno igralo. Slično je bilo i sa Nier:Automatom koja je nedavno izašla. Portovanje sa konzole na PC je možda najgori element igre. Nadam se da će nekim patchom da malo srede ovaj problem, mada ne bim smeo da držim dah za to.

LEFT ALIVE ima veliki potencijal. jer su u njegovoj kreaciji učestvovali veterani iz industrije igara. Ali realizacija nije ispala kako se očekivalo. Kao da nisu znali da li hoće da bude pucačina, šunjalica ili rougelike, pa su u tom miksu pogubili kompas. Sistemska zahtevnost je najveći problem za PC igrače. Ako nemate zver od mašine, zaobiđite ovaj naslov. Možda će tada kompanije ozbiljnije pristupati optimizaciji igara.

Kako ste već navikli, za igru se zahvaljujemo ComputerLandu. Za sve najnovije igre možete posetiti njihov web shop a informacije o njihovim aktivnostima pratite na Instagram profilu

Leave a comment