Life is Strange 2 – opis


Life is Strange 2 je nova igra u LiS univerzumu, koja prati avanture dvojice braće, Šona i Danijela. Ekipa iz Dontnod Entertainmenta se nije vezivala za događaje iz prve igre, što olakšava svim igračima koji nisu upoznati sa ovim svetom.

Life is Strange 2 je avantura u kojoj vodimo starijeg Šona. Početak ne nagoveštava bilo kakva uzbuđenja, osim tinejdžerkih oko spremanja za žurku. Kroz priču se upoznajemo sa malom porodicom Ruiz. Otac Esteban čini sve što je u njegovoj moći da sinove izvede na pravi put. Vredan i iskren, uči Šona da uvek treba govoriti istinu, jer laž može da ima nesagledive posledice.

Dok istražujemo kuću u potrazi za potrepštinama za žurku, vidimo da se oseća nedostatak majke. Njene stvari su i dalje po kući, ali je Šon besan jer Esteban i dalje očekuje njen povratak. Prelomni trenutak je čarka između mlađeg Danijela i komšije Breda. Mala komšijska svađa je prerasla u katastrofu, posle koje su obojica braće završila u nesvesti.

Cela ova priča nas lagano upoznaje sa vezom između braće i dobar je primer šta porodica znači. Jačini te poruke jedino može da parira lepota okruženja u kome su se braća našla. Naime, posle nesreće, oni kreću iz Sijetla u Meksiko, da nađu svoju porodicu. Nacionalni park Mount Rainier kroz koji prolaze zaista oduzima dah. Šon pokušava da ohrabri Danijela, kako su pošli u avanturu kao Frodo i Družina Prstena. Hladnoća, glad i mrak su neprijatelji koje su braća uspela da savladaju. U toj borbi se i razvija njihova priča.

Iako vodimo Šona, Danijel je često od pomoći. Tu se AI dobro pokazao. U situacijama kada nešto tražimo od njega, od sluša i radi to što mu predlažemo. Kako je za sada dostupna samo prva od pet epozoda, samo možemo da pretpostavimo na koje probleme će braća naići. U prvom delu Life is Strange-a sama protagonistkinja je bila nosilac “čudnih” moći. Ovde je to izmešteno, tako da je Danijel sa specijalnim moćima. Ali to nije nešto što se može uključiti proizvoljno, već je potreban veliki emocionalni naboj.

Life is Strange 2-Daniel

Life is Strange 2-Daniel

Muzika odlično prati dešavanja u igri, tako da imamo utisak kao da gledamo film. Interakcija sa NPC likovima daje dubinu. Sve je ukomponovano i lepo svedeno. Iako nisam neki fan ovakvih igara, ova avantura me potpuno uvukla u svoj svet. Čak mi ni cut-scene nisu bile patetične. Zato jedva čekam da izađu ostale epizode i da vidim šta će se desiti sa dečacima.

I ovog puta se zahvaljujem ComputerLandu koji mi je obezbedio ovaj naslov. Najnovije igre možete kupovati na njihovom web shopu a informacije o njihovim aktivnostima pratiti na Instagram profilu.

 

Leave a comment