Mass Effect Andromeda 1


Mass Effect Andromeda je igra koju je BioWare inicijalno najavio za zadnji kvartal 2016. godine, ali je rok pomeren za prvi kvartal 2017. godine.  Radnja je smeštena 600 godina posle dešavanja iz Mass Effect trilogije i nema veze sa originalnom pričom.

Mass Effect Andromeda

Mass Effect Andromeda

 Nagađalo se da će se i u ovoj igri pojaviti neko od likova iz trilogije. Međutim, iz BioWare tima su to demantovali. Po nekim glasinama, zaplet će se odigravati  u Helius Clusteru koji sačinjavaju stotine solarnih sistema iz Andromeda Galaksije. Veličina mape će biti četri puta veća od one u Mass Effect 3. Igrači će ovog puta moći da biraju pol svog avatara ali ne i rasu, koja mora biti ljudska. Glavni lik će biti izviđač koji uz pomoć svojih saboraca treba da u Helius Clusteru uspostavi novi dom za čovečanstvo. Glavi ciljevi će biti sakupljanje resursa, gradnja kolonija i istraživanje zemlje u potrazi za vanzemaljskom tehnologijom koja će omogućavati pravljenje bolje opreme i oružja.

Pretpostavlja se da će postojati sedam likova koji će moći da prate našu heroinu/heroja. Kao i u trilogiji,

Mass Effect Andromeda Screenshot

Mass Effect Andromeda Screenshot

istovremeno će u akciju kretati tri člana. Lojalnost saboraca je nešto na čemu se mora raditii, jer dobri odnosi omogućavaju otključavanje nekih specijalnih moći. Odluke u igri će uticati na tok igre više nego ikada ranije, kaže Mac Walters, kreativni direktor BioWarea. Za razliku od originalnih Mass Effect igara koje su koristile  Unreal 3 Engine,  Mass Effect Andromeda koristi Frostbite engine, isti koji koristi i Dragon Age: Inquisition.


Leave a comment

One thought on “Mass Effect Andromeda