Red Dead Redemption na PC-ju?!?


Red Dead Redemption je konzolna ekskluziva koje je svetlo dana videla sada već daleke 2010. godine.

Glasine koje se trenutno šire internetom potiču od korejskog sajta za igre Gamefocus (korisno ako znate korejski jezik). Prevod sa sajta objašnjava da će remasterizovana verzija Red Dead Redemption – koja je originalno izašla za Xbox 360 i PS3 (ali ne i za PC) – biti najavljena krajem ove nedelje za PC, Xbox One i PS4.

Postoje dva razloga koje ovu objavu čine malo verovatnom. Prvo, prošlo je samo nekoliko meseci od kada je Rockstar kreirao 360 verziju Red Dead Redemption za Xbox One konzolu. To ne bi bio pametan potez ako je bilo u planu izbacivanje nove verzije igre na svim platformama.

Drugo, Korejci sugerišu da će objava biti na događaju za Sony’s PlayStation koji se održava u sredu, 7.9.2016. – i koji ima za cilj da promoviše Neo, novi moćni PS4 set koji će se takmičiti protiv Xbox One Scorpia sledeće godine. Malo je verovatno da će se Sony truditi da se pravi važan novim hardverom prikazujući remake igre stare šest godina.

Međutim, dešavale su se i čudnije stvari, tako da bi PC izdanje sigurno bilo dobrodošlo. Ostaje nam da se nadamo čak iako je navodno Rockstar izjavio da nema nameru da ikada izbaci verziju za PC. Ipak, vreme leči sve.

Leave a comment