Snima se Just Cause film


Da filmovi snimljenji po poznatim igrama nisu novina, to je već poznato. Warcraft i Assassin's Creed su prošle godine ekranizovani sa umerenim uspehom. Ali to nije obeshrabrilo filmska studija da traže najbolji recept do punih blagajni. Iz tog razloga, Jason Mamoa, koji je proslavio ulogom Khal Droga u Game of Thrones, biće veoma zauzet ekranizacijom raznih junaka iz video igara.

Just Cause film je novi projekat u kome će Mamoa igrati agenta Rika Rodrigeza, poznatog po svojim letećim vratolomijama.

Za režiju će biti zadužen Bred Pejton(Brad Peyton). Do sada je sarađivao sa Dvejn Džonsonom (The Rock) u filovima San Andres, Journey 2: The Mysterious Island  kao i u  Rampage, još jednom filmu rađenom po igri, koji tek treba da dođe u bioskope. Scenarista će biti Džon Koli(John Collee) koji je poznat po filmovima Happy Feet i Master and Commander: The Far Side of the World.

Da Jason voli da igra razbacane golišave heroje govori i intervju u kome on objašnjava kako bi rado ekranizovao još jedan kultni lik iz video igara. Reč je o jednom od najpoznatijih anti-heroja, Kratosu iz igre God of War.

Ove godine ćemo se nagledati filmova rađenih po igrama. Tu je nova Lara Croft a u produkciji je i Sleeping Dogs, gde će glavnu ulogu igrati Doni Jen (Donnie Yen) koga smo gledali u Rogue One: A Star Wars Story.

Just Cause film ima potencijal da bude uzbudljiv i zabavan. Još se ne zna kada će film izaći. Do tada, Jasona Mamou možemo gledati u filmovima Justice League i Aquaman. Nadam se da će filmofili koji vole igre biti zadovoljni i kvalitetom ostvarenja koja se prave po igrama a ne samo njihovim brojem. Živi bili pa videli.

 

 

Leave a comment