System Shock 3


Odbrojavanje je završeno, System Shock 3 je oficijelno u pripremi. Pre manje od mesec dana Night Dive Studios, tim koji stoji iza System Shock Enhanced Edition, objavio je da razvijaju rimejk klasičnog naučno-fantastičnog RPG-a i u tom razgovoru su najavili mogućnost izlaska za System Shock 3. Night Dive je izgleda imao neke veoma produktivne razgovore, pošto će System Shock 3 raditi Otherside Entertainment, mali studio koji trenutno radi na igri Ultima Ascendanta, naslednika Ultima Underworlda .

U ponedeljak, 7.12.2015, Otherside je postavio intrigantnu teaser stranu sa skovom  “S” sa satom koji otkucava još četri dana do nečega. Član RPG Codex foruma je malo istraživao link i povezao ga sa teaserom za System Shock 3. Page source je sadržala tekst “Pridružite se timu koji stoji iza originalnog Ultima Underworlda na zadatku da se oživi legendarni RPG serijal.” Ovaj tekst može da se odnosi na njihov Kickstarter projekat Underworld Ascendant, ali odgovara i za System Shock.

Paul Neurath, osnivač Otherside Entertainmenta, je nakada bio ko-osnivač Looking Glass Studija, razvojnog tima koji je kreirao System Shock i doprineo je njegovom dizajnu. Uzimajući u obzir da ovaj mali tim sada radi na Ascendantu, System Shock 3 će najverovanije biti još jedan projekt koji će finansirati sami igrači.

Izvor: PCGamer

Leave a comment