The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine


U toku prilično kratkog intervjua za Eurogamer.it, Jakub Szamalek glavni pisac iz razvojnog tima CD Projekt RED  pričao je o istoriji CD Projekt REDa, radu na adaptaciji sveta koji je Andrzej Sapkowski stvorio u svojim knjigama i, najintrigantnije, dao nagoveštaj o tome kakav je Blood and Wine, drugi i veći dodatak za The Witcher 3: Wild Hunt. Szamalek je zvučao samouvereno i izjavio da je ovaj dodatak “još bolji” od glavne igre, kao i da su uložili dosta truda kako bi glavni zloćko bio “unikatan”:

Blood and Wine

Blood and Wine

Posle nastavka Blood and Wine prestaćemo sa radom na Witcher igrama, bar na neko vreme. Biće to poslednja avantura sa Geraltom kao glavnim likom. Osim toga, ništa nije uklesano u kamenu. Blood and Wine će biti naš zaključak u priči o Geraltu, posle čega svu našu energiju prebacujemo na Cyberpunk 2077.

Blood and Wine je nezavisna priča, bez mnogo veza sa glavnim zapletom u originalnoj igri. Zahvaljujući iskustvu koje smo stekli pri pravljenju igre kao i povratnih informacija koje smo dobili od igrača, uspeli smo da stvorimo nešto što je još bolje od glavne igre.

Na primer, mislimo da nismo uspeli da stvorimo harizmatičnog negativca protiv koga bi se igrači borili u Wild Huntu, tako da smo se potrudili da u ovoj ekspanziji kreiramo protivnika koji će biti unikatan i za pamćenje. Takođe smo stvorili veoma kompleksnu priču i mislimo da će igrači to umeti da cene. Veoma smo zadovoljni poslom koji smo uradili ali smo svesni da uvek može bolje.

Blood and Wine će igračima ponuditi više od dvadeset sati novih Geraltovih avantura. Izlazak ove ekspanzije se očekuje 31.maja 2016. godine.

Leave a comment