Anthem, novi BioWareov projekt 1


Anthem je najnoviji IP (Intellectual Property) koji iz BioWarea, gde igrač preuzima ulogu plaćenika koji istražuje planete na kojima su ljudi zatvoreni u Enklave, jer je svet prepun opasnih stvorenja. Za istraživanje ovog sveta, igrač ima pomoć svog Javelin egzoskeleta, kao i još tri drugara sa kojima kreće u co-op avanturu. Sve ovo pokazuje da BioWare želi da se približi publici koja igra Destiny ili The Division.

Kako BioWare objašnjava ovu igru, to je deljeni svet, sa skriptovanim događajima. Ovo će biti više akciona igra a manje naučno-fantastična. Kako objašnjavaju, bićete svedoci neverovatnih stvari, ali nečete imati objašnjenje o svim tim stvarima. Ovo izgleda kao udaljavanje od njihovih RPG naslova kao što su Mass Effect Andromeda, a približavanje MMO RPGovima poput Star Wars: The Old Republic.

Dru Karpišin(Drew Karpyshyn) je zadužen za priču u igri. Kako je ranije radio na Mass Effect 1 i 2, verujemo da Anthem neće biti samo napucavanje životinja u lepom okruženju, već če imati i dobru priču koja to pokriva.

BioWare i EA imaju dugoročne planove vezane za ovu igru:

” Anthem je igra u kojoj možete sa prijateljima da odete u avanturu ili putovanje. To je igra na kojoj radimo skoro četri godine. I to je igra koja će-kada sledeće godine bude izašla- da predstavlja početak desetogodišnjeg puta za nas”

Anthem će izaći za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a okvirni datum je jesen 2018. godine


Leave a comment

One thought on “Anthem, novi BioWareov projekt