XCOM 2: War of the Chosen 1


XCOM 2: War of the Chosen je najnoviji DLC koji uvodi mnoge novine u serijal koji je već pobrao velike simpatije igrača tako i kritike. XCOM je odradio odličan posao u osvežavanju starih igara, a XCOM 2 samo nadogradio već dobru osnovu.

Sa ovim novim dodatkom, Firaxis je bio na korak od kreiranja trećeg dela ovog serijala, ali su od toga odustali jer priča nije kompletno nova.

U ratu Izabranih (XCOM 2: War of the Chosen), stižu tri nova vanzemaljska komandira izuzetnih moći, kojima je cilj da kidnapuju Komandira XCOM snaga. Svaki od njih ima svoj način borbe, karakter i različitu strategiju kako bi stigao do svog cilja. Interesantno je da se u ovoj igri koristi endžin sličan Nemesis sistemu iz Middle-earth: Shadow of Mordor. U toku misija, Izabrani vam se mogu obraćati, rugati vam se zbog prošlih neuspeha ili hvaliti vašu strategiju.

Na primer, The Assassin može da nestane pred vašim očima, iz daljine gađa psiotičnim zracima i što je najgore, može da vam otme vojnika u toku borbe.

Osim ovih novih neprijatelja, u igri se pojavljuju i tri nove frakcije čije vojnike možete vrbovati, ako im se dovoljno sviđate. Oni se ne slažu međusobno, tako da morate balansirati i u njihovim misijama. Sposobnosti koje imaju vojnici iz tih frakcija ne možete razvijati kod svojih u bazi. Takođe je novina da postoji veza između vojnika, koji mogu da se slažu ili ne. Ako se slažu, zajedno mogu da izvode specijalne poteze u borbi.

XCOM 2: War of the Chosen bi trebalo da bude tečniji po pitanju borbi od predhodnih delova i DLCova. Možete da krenete u misiju sa jednim ciljen, pa se tokom nje pojave Izgubljeni (The Lost) koji ne biraju neprijatelje, pa i vi i vanzemaljci morate prvo da eliminišete njih. U svoj toj gunguli, može da vam se pojavi Izgubljeni koji vam još više zakomplikuje život.

Ako želite da se oprobate u ulozi vanzemaljaca, i to će biti moguće u multiplejer okršajima. Za sve kojima su prethodni delovi bili teški zbog malo vremena, sada možete da duplirate broj krugova za završetak misije.

XCOM 2: War of the Chosen izlazi 29.avgusta 2017. za PC, PlayStation 4 i Xbox One.


Leave a comment

One thought on “XCOM 2: War of the Chosen