Vanquish izašao i za PC


Vanquish PC

Vanquish PC

Vanquish je pucačina iz trećeg lica koji je Platinum Games izbacio za  PlayStation 3 i Xbox 360 konzole već davne 2010. godine a od 25.maja 2017. godine i PC igrači mogu uživati u ovom biseru.

Glavni junak, Sem Gideon, u igri ne može da skače, ali zato proklizava za medalju! Dok proklizavate, nalazite se u svojevrsnom bullet time režimu, gde možete da lakše gađate protivnike, ali Vam se pritom troši snaga odela, koje može da se pregreje. Zato morate biti pažljivi i birati kada se krijete a kada jurišate.

Priča nije previše originalna. Rusi su od Amera preoteli jedan satelit, iskoristili ga za uništenje San Franciska a sledeći na redu je Los Anđeles. Tu na scenu stupa Sem, Preciznije, njegovo odelo koje je u stvari glavni junak. Iako nije vojnik, već tehničar, Sem u odelu postaje mašina za uništavanje. Ako je veoma oštećeno, odelo automatski ulazi u mod poboljšanje reakcije (AR mod) sa usporenim vremenom, kako bi se brže sakrili. Proklizavanje koje smo spomenuli moguće je zahvaljujući raketama na čizmama i rukama, pomoću kojih proklizavate na kolenima. Na taj način možete oboriti protivnika ili mu proći između nogu i pucati mu u leđa. “Samo jedna ništarija može da puca čoveku u leđa, Onda sam ja ništarija”, kaže nam Elmer Davež.

Vanquish je zabavna igra koja po mehanici podseća na Gears of War. Verzija za PC se redovno usavršava, tako da može da bude samo bolja.

Leave a comment