Far Cry 5-u borbi protiv zlog kulta


Far Cry 5, sledeći deo jednog od najpoznatijih Ubisoftovih serijala, vodi nas u Montanu, Okrug Hope. Vaš cilj je da srušite okrutni verski kult “Rajska Vrata” koji zlostavlja stanovnike ovog okruga.

Igrač će imati ulogu zamenika šerifa, koji dolazi da uhapsi vođu kulta. Ali taj zadatak neće biti nimalo lak. Jozef je sakupio veliki broj pristalica, milom i silom. Zato morate biti strpljivi i metodični. Podršku ćete naći u pokretu otpora, čije članove možete da regrutujete. Vaši pomoćnici su ljudi iz naroda, koji više nisu mogli da trpe tiraniju. Možete imati do tri pomoćnika u misijama. Osim ljudi, na vašoj strani mogu biti i životinje, koje mogu da se koriste za diverziju ili da kradu određene stvari za vas.

U igri možete da istražujete divljinu Montane, da lovite, pecate, ili samo uživate u fantastičnim pejzažima. Iz Ubisofta kažu da će vozni park biti najveći do sada u njihovim igrama. Od moćnih automobila, preko kombajna, traktora, kamiona, sve do aviona, koje ćete koristiti za vazdušne napade na kult. Očekujte jak otpor, jer je gejmplej dizajniran da sa vašim napredovanjem raste i broj članova kulta koji će vam se suprotstaviti. Ovo je prva Far Cry igra koja se odvija u Americi, i prva gde možete da birate izgled svog avatara. Možda je co-op mogućnost bila glavni inicijator ove promene, jer celu igru možete preći u kooperaciji sa prijateljima.

Nema sumnje da će Far Cry 5 biti prelepa igra. Verujem da će biti interesantna, jer je lokacija i tema odlična. Ipak, moramo da budemo strpljivi, jer je datum izlaska zakazan za 27.februar 2018. godine.

Leave a comment