Baldur's Gate: Siege of Dragonspear


Baldur's Gate: Siege of Dragonspear, ekspanzija za Baldur's Gate: Enhanced Edition koja je letos  najavljena izlazi 31. marta 2016. godine. Datum izbacivanja je objavio vlasnik Beamdoga, Trent Oster u intervjuu za  Dragon+ , u kome je objasnio da je inicijalno to trebalo da bude mali, jeftin DLC, sa cenom od dva dolara,  koji bi išao uz Baldur's Gate 2 Enhanced Edition.

Siege of Dragonspear

Siege of Dragonspear

“Siege of Dragonspear je toliko postao veliki da smo shvatili da nemamo dovolljno vremena i za njega i za osnovni Baldur’s Gate, kako bi ih na vreme lansirali, tako da je  Dragonspear stavljen na čekanje. Kada smo mu se vratili i analizirali ga, videli smo da je to bila ekspanzija sa petnaest sati igranja. U to vreme smo i dalje planirali da to bude DLC (Downloadable content) samo malo skuplji.”

Pisac Amber Scott je zaključio da je ekspanzija “prepunjena” zadacima i likovima, tako da je odlučeno da se produži sa dodatnim tamnicama i povećanjem mapa. Rezultat toga je da se Siege of Dragonspear igra oko 35 sati, kako Oster kaže, “Ako pratite glavnu priču i ne istražujete mnogo sa strane”

Priča je smeštena u vreme između dve Baldur's Gate igre,  gde pratimo Caelar Argent, Shining Lady, koja vodi misteriozni pohod u severne oblasti Faeruna. Scott je objasnio da će jedna od glavnih  karakteristika ekspanzije biti u veličini borbi, gde će igračima biti omogućeno da učestvuju u “epskim bitkama” uz druge savezničke družine.

Biće moguće da igrate Dragonspear sa novom družinom, mada Scott misli da će igra biti “emocionalno nabijena” ako uvezete družinu iz prve igre. U svakom slučaju, kopija Baldur's Gate Enhanced Editiona je neophodna za igranje. Neke manje ali korisne izmene u korisničkom interfejsu su na putu, mada će one biti ubačene u igre iz Enhanced Edition igre bez obzira da li je instalirana Dragonspear ekspanzija.

Leave a comment