Blizzard poklanja originalni StarCraft


StarCraft

StarCraft

U toku ove nedelje, Blizzard je objavio da radi na remasteru originalne StarCraft igre, koja je izdata davne 1998. godine StarCraft Remastered će uključiti podršku za ekrane rezolucije do 4K, poboljšaće zvuke u igri i dijaloge, uz originalnu priču. Takođe će uključiti i Brood War ekspanziju, bolju podršku za multiplayer i novu opciju zumiranja.

Sačekaćemo leto da igramo StarCraft remasterovanu verziju, ali Blizzard je za sve nestrpljive igrače spremio iznenađenje, tako da su omogućili besplatno skidanje originalne igre.

.

Oficijalno besplatno izdanje će biti sa verzijom 1.18 i očekuje se tokom dana. Do tada, pre-release verzija se može skinuti sa Battle.net foruma. Za igranje sa više igrača potrebno je da se kreira Public Test Realm (PTR) nalog, ali ako želite da igrate samo za jednog igrača PTR nije potreban. Veličina cele igre koju skidate je oko  1.5GB.

StarCraft v1.18 nije samo dobar zato što je besplatan. Blizzard je proveo mnogo vremena otklanjajući bagove i dodato je puno novih stvari. Najvažnije je  OpenGL podrška i poboljšana kompatibilnost sa modernim operativnim sistemima, uključujući Windows 8, 8.1, i 10. Imajte u vidu da je godine kada je igra izašla Windows 95 bio standard a Windows 98 je tek kretao.

Može da se očekuje da i u verziji 1.18 bude bagova, ali što više ljudi bude igralo, oni će se uočavati. A Blizzard ima želju da sve njih reši i poboljša ovaj klasik među strategijama. Nije na odmet malo pozitivnog publiciteta pred izlazak StarCraft Remastered verzije, koja će sigurno imati dobru prodaju.

 

Leave a comment