CD Projekt Red u partnerstvu sa Digital Scapes-om


CD Projekt Red je izrastao od anonimnog poljskog studija do globalnog lidera. To pokazuju mnogobrojna partnerstva koja spremaju podlogu za izlazak igre za koju se očekuje da pomeri granice u ovoj industriji. Naravno reč je o Cyberpunk 2077. Najnovije partnerstvo je sa studiom Digital Scapes iz Kanade, koga čine veterani iz BioWare-a, Radical Entertainment-a i Relic-a.

 

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

Digital Scapes je ambiciozni game development studio koji se specijalizovao za razvoj AAA multiplayer konzolnih i PC igara, kreiranja oruđa za razvoj igara, dodataka kao i cloud computing. Članovi Digital Scapes tima su radili na naslovima poput Company of Heroes, Warhammer 40,000, Dying Light, Prototype.

“Cyberpunk 2077 je naš najambiciozniji projekat i naporno radimo kako bi on bio tehnološki i kreativno uspešan. Digital Scapes tim donosi talenat, iskustvo i tehničko znanje i uveren sam da će ovo dugoročno partnerstvo umnogome poboljšati igru.” reči su Michała Nowakowskog, jednog od direktora poslovnog razvoja u CD Projekt Red-u.

Kanadski partnerski studio će blisko sarađivati sa CD Projekt Red timom u kreiranju i optimizaciji tehnoloških rešenja koji će se koristiti u razvoju Cyberpunk 2077.

CD Projekt Red ozbiljno pristupa svim detaljima oko Cyberpunk 2077. Tome u prilog govori i činjenica da distribuciju igre na području Amerike radi Warner Bros. Interactive Entertainment. Ovo nije prva saradnja, jer su prethodno sarađivali i na The Witcher 2: Assassins of Kings i The Witcher 3: Wild Hunt.

The Witcher 3 Wild Hunt

The Witcher 3 Wild Hunt

CD Projekt Red i pisci epske fantastike

Još se nije stišala bura zbog spora između CD Projekt Red-a i Andžej Sapkovskog, pisca i kreatora knjiga o vešću Geraltu. Naime, kada je studio kretao u priču o Witcheru, Sapkovskom je ponuđen procenat ali je on odbio. Išao je onom našom, bolje vrabac u ruci…E sada kada igra nije postala golub, već kondor…on bi hteo još.

Da drugi pisci fantasy knjiga drugačije gledaju na svet igara pokazuje primer Brendon Sandersona, koji bi poklonio prava CD Projekt Red-u na njegov Mistborn.

Mistborn

Mistborn

Popularizacijom ovakvih igara, povećava se i sama prodaja knjiga po kojima su igre rađene. Videćemo kakvi su planovi poljskog studija, kada nam dogodine izadje Cyberpunk 2077. Možda i Mistborn dođe na (cd projekt) red.

Leave a comment