Champions of Anteria


Ubisoft je objavio da izdaje novu strategiju u realnom vremenu pod imenom Champions of Anteria. Biće to RTS za jednog igrača koji je nastao iz projekta The Settlers: Kingdoms of Anteria a njegov izlazak se očekuje u avgustu 2016. godine.

Champions of Anteria vam daje kontrolu nad pet različitih šampiona, od kojih svako ima jedinstvene moći elemenata: vode, vatre, metala, prirode ili gromova. Morate odabrati tri od tih pet, koje vodite na svaku misiju, u zavisnosti od toga koji elementi vam mogu dati stratešku prednost u specifičnoj situaciji.

Champions of Anteria Heroji

Champions of Anteria Heroji

Šampioni se mogu dopunjavati svojim moćima; Na primer, Monk može da tim pretvori u munje za kratak period vremena, čineći celu družinu otpornu na napade vodom. Kreativni direktor Mihnea Dragoman objašnjava u Ubisoftovom blogu kako neki karakteri funkcionišu.

“Svakom šampionu smo dali drugačiji pristup igranju, tako da svako drugačije funkcioniše. Na primer, strelac može da označi strele kako bi drugačije detonirale sa različitim efektima prouzrokujući slepilo, opekotine ili nešto slično. Vitez ima skalu koja se puni što je duže u borbi, a kada je puna, može da jače udara i sl.

Naš monah ima sistem zasnovan na broju zvona koje skuplja a zatim ih koristi za blagosiljanje na bojnom polju. Može da skupi do tri zvona a tada ima više čuda koja može da kreira.”

Odabir odgovarajućih elemenata tokom borbi je ključan, a mehanika igre sa aktivnom pauzom će omogućiti da imate vremena kako bi osmislili strategiju.  Dragoman kaže da je fokus na taktici, a aktivna pauza u tome pomaže.

“Možete da stopirate akciju pritiskom na dugme, a zatim porazmislite o planu i promenite ga u zavisnosti od pravila igre ili boljom analizom okoline”objasnio je Dragoman.

Champions of Anteria će nuditi izbore, poput odluke da li da se napada na obližnje teritorije ili odbrane neke svoje od invazije. Takođe, možete da trenirate svoje šampione i kreirate opremu u selima dok ste između misija.

Champions of Anteria Borba

Champions of Anteria Borba

“Selo je baza operacija naših Šampiona. Ima sistem upravljanja resursima; postoji nekoliko objekata koje tamo smeštate, ali je više na principu slot sistema. Postoji nekoliko mesta gde ih možete smestiti a od tog rasporeda zavisi koliko će vam resursa kreirati.Te resurse kasnije možete koristiti za pravljenje stvari.”

The Settlers: Kingdoms of Anteria je imao zatvorenu betu 2015. godine a posle toga je postalo Champions of Anteria. Razvojni tim Ubisoft BlueByte je napisao otvoreno pismo obožavaocima u kome objašnjava ovu promenu. To pismo možete pročitati ovde.

“Posle mnogo diskusije, odlučili smo da projekat povedemo u drugom pravcu, što znači da The Settlers: Kingdoms of Anteria kakav poznajete više ne postoji. Međutim, sa velikim uzbuđenjem objavljujemo da smo naporno radili na kreiranju druge igre, izazovne strategije u realnom vremenu koju danas najavljujemo, Champions of Anteria. Da budemo jasni, to nije deo The Settlers serijala, već nova avantura koja će dodatno istražiti zemlje Anterije.”

Champions of Anteria će za PC digitalno izaći 30.avgusta 2016. godine.

Izvor:http:gamespot.com

Leave a comment