Istorijski RPG-novi Obsidianov projekat


Izgleda da  Josh Sawyer želi da otvorenije priča o svojoj novoj ulozi kao Direktor Dizajna u Obsidianu. U  poslednjem odgovoru na svom veoma popularnom Tumblr Q&A sajtu, na iznenađenje svih je objavio da želi da razvija istorijski RPG, poput Darklandsa, u svom sledećem projektu (posle trenutnog, koji je najverovatnije  Pillars of Eternity 2). Citiram:

Da li postoji nešto što te sprečava da radiš istorijski RPG? Da li smatraš da je PoE istorijski RPG jer je više istorijska fikcija nego tipična fantazijska priča?

Moram da se posvetim projektu koji trenutno vodim, ali mi je namera da sledeći projekat koji radim (posle trenutnog) bude istorijski. To je nešto o čemu pričam Feargusu s vremena na vreme već nekoliko godina, i imam njegovu podršku.

Ne smatram da je PoE istorijski RPG na bilo koji način. Kada kažem “istorijski RPG” mislim na nešto smešteno u istoriju Zemlje, bez bilo kakovog fantastičnog upliva, da to bude slično Darklandsu i Ars Magicu.

Darklands je jedan od Joshovih omiljenih RPGova, a projekat koji bi iznedrio sličnu igru je nešto o čemu priča već dugo. Znajući Josha, ne verujem da bi izjavio nešto ovako, u samom početku razvoja, ako to nije već sigurna stvar. Čovek je sigurno zaradio neke privilegije.

Izvor: rpgcodex.net

 

Leave a comment