Film The Division


Zahvaljujući uspehu Tom Clancy-jeve igre, Ubisoft pravi film The Division, koji će predstavljati njenu ekranizaciju, a glavnu ulogu je dobio Jake Gyllenhaal.

Od svog izlaska u martu ove godine, Tom Clancy’s The Division je postigao veliki uspeh za Ubisoft. Posle obaranja rekorda u prodaji tokom prvog dana, pao je i drugi rekord u brzini zarade od 330 miliona dolara za samo pet dana. Sa franišizom koja se sada već utvrdila, sledeći logičan korak je drugi deo. Ako je verovati pričama, Ubisoft želi da unovči ovaj uspeh tako što će prvo izbaciti film The Division, a tek kasnije praviti nastavak igre.

Tom Clancy's The Division

Tom Clancy's The Division

Po izvorima koji je dobio Variety, film The Division se trenutno pravi pod Ubisoftovom producentskom kućom, Ubisoft Motion Pictures. U tom izveštaju se navodi da će u ovoj filmskoj adaptaciji glavnu ulogu imati zvezda filma Prince of Persia, Jake Gyllenhaal, koji je i jedan od producenata ovog projekta.

Projekat je sada još u ranoj fazi, i još nema podataka o priči ili kada će se pojaviti u bioskopima. Ubisoft još nije dao komentare u vezi adaptacije igre u film, ali se veruje da će se dugo čekati na izlazak.

Ovo nije prvi Gyllenhaalov film koji je rađen po adaptaciji igre, niti je Ubisoftu ovo prvi pokušaj prebacivanja igre u film. Pre priče o filmu The Division, Ubisoft je već završavao filmsku adaptaciju Assassin’s Creed, koji se u bioskopima očekuje decembra 2016. godine sa Michael Fassbenderom u glavnoj ulozi. Takođe se priča o filmu po igri Splinter Cell, u kome bi trebalo da Sam Fishera glumi Tom Hardy.

Sa izlaskom filma Warcraft, Assassin’s Creeda koji je već zakazan za decembar, filma Splinter Cell, novog filma Resident Evil koji se očekuje 2017. godine, i sa ovim novostima vezanim za film The Division , čini se da filmske adaptacije popularnih igara ponovo postaju popularne u Hollywoodu. Za sada je suviše rano da se priča da li će film biti dobar, ali se nadamo da će biti bolji od većine loših filmova radjenih po igrama koji su do sada napravljeni.

Izvor: variety.com

Leave a comment