Filmovi za Half-Life i Portal “U razvoju” 1


Filmovi za Half-Life i Portal su “u razvoju”, po rečima JJ Abramsa. Režiser je rekao IGN-u da “Imamo pisce, i radimo na obe priče. Ali nemamo ništa uzbudljivo od novih informacija.” Što očigledno znači da Abrams nije upoznat sa Half-Life fanovima, koji se uzbude i kada vide oblak koji liči na Gordon Freemana.

Half-Life

Half-Life

Abrams je veoma kratko pričao o ovim filmovima, dok je promovisao film “10 Cloverfield Lane”, ali se zna da postoji saradnja po pitanju ovih projekata još od 2013. godine, kada su se JJ Abrams i Valve CEO Gabe Newell zajedno pojavili na samitu DICE 2013 kako bi pričali o  “pripovedanju na raznim platformama.” Takođe je i pre toga postojala kratka saradnja, kada su radili na teaseru za Abramsov film “Super 8”.

Očigledno je rad na filmu saradnja mnogo većeg obima. Newell je ranije izjavio da je kompanija imala razgovore sa ljudima iz Hollywooda ubrzo posle izlaska originalnog Half-Life-a, ali je nedostajalo ideja. Iz Valvea je rečeno da će, ako treba, sami raditi na filmu. Pretpostavlja se sa su u Abramsu našli osobu i saradnika kome veruju i što je najverovatnije, zadržali su mogućnost stavljanja veta na scenario ako im se ne dopadne.

Ako bi ja pravio film u tom svetu, verovatno bi to bilo po prvoj Half-Life igri. Bio bi sa malim budžetom, sa zapletom vezanim za Black Mesu pre svega. Mada, bez obzira koliko volim igre iz serijala Half-Life i Portal, ne spadam među one koji sa nestrpljenjem čekaju da se one prebace na filmsko platno.

Filmovi koje prave fanovi su sa druge strane izuzetno zabavni. Odatle i slika iz ovog članka, iz kratkog filma koji se zove The Gravity Gun, koji možete pogledati ovde.

Izvor: rockpapershotgun.com


Leave a comment

One thought on “Filmovi za Half-Life i Portal “U razvoju”