Tyranny najavljen


Tyranny, najnovija igra Obsidian Entertainmenta, najavljena je za vreme konferencije za novinare koju je održao Paradox Interactive.Tyranny će biti fantasy RPG sa sloganom “šta ako nema dobrih odluka?”. Po rečima direktora igre Briana Heinza, igračev lik će biti jedan od generala zle armije koja je osvojila zemlju, pa su male šanse da lik bude sa dobrim moralnim načelima.

Dodatne informacije možete naći na  njihovom sajtu, mada trenutno ima samo nekoliko slika koje prikazuju taj svet, link ka teaser traileru, i kratak blog post koji obećava da će u danima koji dolaze biti još novih informacija. Ubedljivo najinteresantnija stvar koja se tamo pominje jeste da će igra biti objavljena ove godine, što je malo ranije nego što se očekivalo.

Tyranny screenshot

Tyranny screenshot

Igra takođe ima Steam stranu. Detalji o načinu igranja su i dalje nepoznati, ali slike potvrđuju da će biti sličan kao u Pillars of Eternity, sa pre-renderovanim mapama i 3D karakterima, mada je u ovom slučaju umetnički izraz malo drugačiji i akcenat je više na fantastici. Možemo da pohvalimo zanimljiv tip borbe koji će se koristiti u igri:

U Tiraniji, veliki rat između dobra i zla je završen – i sile zla, predvođene Kyros the Overlordom, su pobedile. Overlordove armije plaćenika dominiraju licem sveta a njegovi stanovnici moraju naći nove uloge u ratom izmučenoj zamlji. Igrač će biti u kontaktu sa stanovništvom kako bi inspirisao lojalnost,  merciless armies dominate the face of the world, and its denizens must find their new roles within the war-torn realm. Players interact with the population of the populace to inspire loyalty, gađenje ili strah dok luta po svetu kao oficir Kyrosovih snaga, sa dozvolom da bude i sudija i dželat.

Karakteristike:

  • Priča koja se grana, sa originalnim okruženjem: Bitka između dobra i zla se već odigrala i zlo je pobedilo.
  • Odluke su važne – različito igračko iskustvo sa svakim novim igranjem – Kao oficir u Overlordovoj armiji imate veliku moć u okupiranoj zemlji Tieri. Da li ćete iskoristiti tu moć da inspirišete stabilnost i lojalnost ili ćete biti okupator od koga se ljudi plaše?
  • Izazovne, klasične RPG borbe sa modernom mehanikom i prikazom.
  • Bogato, originalno okruženje – potpuno novi i originalni fantazijski svet sa bogatom istorijom i sa mnogo puteva kojima možete krenuti.
Tyranny screenshot

Tyranny screenshot

Na kraju, sve je ovo veoma intrigantno, mada se nadam da će igra imati nešto što će je razlikovati od Pillars of Eternity osim malo različitijeg sveta i drugačije priče. Potrebno je istaći da se Obsidian već igrao sa sličnim idejama još od 2011. godine, tako da su njihovi dizajneri imali vremena da porazmisle kako će takva vrsta naracije raditi i kako će uticati na mehaniku igre.

 

Leave a comment