Metro 2033 film


Film Metro 2033, na kome se radi još od 2012. godine, dobro napreduje. Kako izveštava Variety, projektu se pridružio iskusni Holivudski producent Michael De Luca, koji je radio na filmovima “50 Shades of Grey”  i Moneyball“. Udružio sa producentom Stephenom L'Heureuxom (Sin City: A Dame to Kill For) i Dmitry Glukhovskyim, autorom Metroa, kako bi snimili film baziran na istoimenoj naučno-fantastičnoj knjizi i serijalom igara.

“Moja knjiga i ja čekaomo da se ovo desi već 10 godina,” izjavio je Glukhovsky. “Ranije sam bio veoma obazriv o prepuštanju svog “čeda” u ruke holivudskih producenata kako bi ga adaptirali u film, ali sada osećam da je u pravim rukama. De Luca i L’Heureux imaju odličnu viziju za ovaj projekat, i čast mi je da radim sa njima.”

Metro 2033 screenshot

Metro 2033 screenshot

Metro 2033 je priča o mladiću Artyomu koji je preživeo Treći svetski rat skrivajući se u moskovskom podzemnom sistemu, koji je postao najveće nuklearno sklonište na svetu. U tom lavirintu tunela i stanica koji sačinjavaju čuveni moskovski metro, stvorena je nova civilizacija i kultura, imitirajuči stari svet koga više nema.

Film će najverovatnije ići sličnom rutom, ali za to još ne postoje konkretni dokazi.

U izveštaju Variety-ja se ne spominje ko će raditi na scenariju za film  Metro 2033. 2012. godine je pisano da novajlija F. Scott Frazier, koji trenutno radi na xXx: The Return of Xander Cage, priprema scenario, mada je to i dalje neproverena informacija. U to vreme se nagađalo da je za ovaj projekat angažovan producent Mark Johnson koji je radio na filmovima The Notebook, Rain Man i Chronicles of Narnia, mada ni to nije potvrđeno.

Za sada se ne zna ko će režirati film, ko će igrati u njemu, niti datum premijere.

Metro 2033

Metro 2033

Metro 2033 je objavljen 2010. godine, njegov nastavak Metro:Last Light, 2013. godine, dok je remasterizovana verzija obe igre izbačena 2015.godine. Još nema novih informacija hoće li se serijal nastaviti.

Izdavač Deep Silver je portošio 5,8 miliona dolara kako bi otkupio prava na franšizu  na aukciji posle proglašenja bankrota THQ-a, kada je pobedio drugoplasirani Ubisoft, koji je ponudio 5.2 miliona dolara.

Izvor: gamespot.com

Leave a comment