Gears of war 4


Ovo smo rekli više puta u zadnjih nekoliko nedelja: Microsoft je očigledno promenio strategiju po pitanju načina izdavanja igara za Xbox i  Windows PC.

Mada je druga platforma dobijala manje igara koje je izdavao Microsoft Game Studios i obično sa zakašnjenjem, sada se skoro svi važni naslovi koje proizvodi  Microsoftov studio istovremeno izdaju i za PC.

Izuzetak je Gears of War 4, novi nastavak popularne pucaćine iz trećeg lica koju razvija  The Coalition, koji je i dalje ekskluziva za Xbox. Međutim, šef Xbox marketinga Aaron Greenberg je možda indirektno potvrdio njegov izlazak i na Windows 10 za PC.

Francuski sajt Gameblog ga je pitao o novoj strategiji izbacivanja igara na obe platforme i ovo je njegov odgovor (u slobodnom prevodu).

Naš posao nije da sprečimo igre koje mi kreiramo. Ono što stvarno želimo je da omogućimo da se naše igre mogu koristiti od strane što većeg broja igrača.

Na taj način se dozvoljava igrama da dožive veći uspeh, što nama omogućava da reinvestiramo u nove naslove. Kada pomislite na nešto poput  Quantum Break-a, mogućnost ponude na Xbox One i Windows 10 pomaže Remedy-ju a to pomaže nama. To je vizija

U vezi sa tim, nastavićemo da investiramo u kreiranje velikih konzolnih igara poput Gears of War 4, ReCore, Halo Wars 2 i sličnih naslova. Verujemo u izgradnju jednog velikog ekosistema igara.

Znamo da veiliki broj ljudi igra na konzolama i nastavićemo da im nudimo dobre igre. I postoji mnogo igara koje se mogu igrati na obe platforme istovremeno. Uzmite na primer Quantum Break i recite “ako naručiš digitalnu verziju za Xbox One, dobićeš besplatnu verziju za Windows 10”, i igrači će dobiti dosta na taj način.

Snimljene pozicije će biti deljive, možete nastaviti na PC-ju tamo gde ste stali preko konzole. U ovom trenutku ima nekoliko pogodnosti za igrače. I znamo da postoji veliki broj PC igrača koji nije mogao da igra naše igre do sada. Naša ideja je da se stvori veći sistem i da se dozvoli igračima da igraju naslove na uređajima koje već poseduju.

Naglašen deo citata je ovde u fokusu. Greenberg je pomenuo Gears of War 4 među konzolnim ekskluzivama, što je vrlo specifična definicija koja ne može da bude greška u govoru od strane glavnog čoveka za marketing u Xboxu; dodatno, naveden je uz  ReCore i Halo Wars 2,  koji su najavljeni za Windows 10 PC i Xbox One. Ovo nije slučajnost.

U ranijim prilikama IGN i Gamespot su spomenuli Gears of War 4 među naslovima koji dolaze na PC. Ti članci su kasnije ispravljanji i označeni kao pogrešni, najverovatnije na zahtev Microsofta, ali ovaj nagoveštaj koji je dao Greenberg teško da može biti jasniji – Microsoft je otvorio vrata PC igrama i jedna od njih će biti i Gears of War 4. Ako to bude slučaj, Crackdown 3 i Scalebound bi ostala jedina dva  AAA Xbox One ekskluzivna naslova.

Na kraju krajeva, Microsoft je do sada sve pojasnio: želi da dopre do što većeg broja korisnika, što znači da preko Windows 10 dopru do što je moguće više PC igrača.

Izvor: wccftech.com

Leave a comment