Hellblade izlazi za PC i PS4 1


Senua

Senua

Hellblade će istovremeno izaći za PC i PlayStation 4, 8.qvgusta 2017. godine, objavio je razvojni tim Ninja Theory na svojoj Twitter strani. Baziran na Keltskom mitu, Hellblade će biti akcioni hack-’n-slash naslov u kome će igrači kontolisati ratnicu Senuu, koja kreće na putovanje kroz demonske dimenzije u borbi sa bićima koje naseljavaju te paklene svetove ali i sa onim koja su samo u njenoj glavi. Ninja Theory opisuje Hellblade kao  ‘nezavisni AAA naslov,’ zato što studio i pravi i izdaje igru.

Hellblade koristi Unreal 4 Engine i neće uključiti podršku za multiplayer. Na igri je radilo petnaestoro ljudi iz tima u Velikoj Britaniji a sama igra je oficijalno najavljena na konferenciji za štampu tokom  Sony’s Gamescoma 2014. godine.

Ninja Theory nije početnik u pravljenju hack-’n-slash igara ovog kalibra, jer su već radili na akcionom naslovu za PS3  Heavenly Sword, koji je objavljen 2007. godine. Iako je igra dobro prošla kod kritike a među igračima čak dobila kultni status, nije ostvarila dovoljno profita kako bi se pojavio njen nastavak. Ninja Theory je kasnije objavio da je nastavak bio u planu ali je kasnije otkazan.

Izvor:  psu.com


Leave a comment

One thought on “Hellblade izlazi za PC i PS4