Immortal: Unchained-nova Souls like RPG pucačina


Immortal: Unchained je nova RPG pucačina iz trećeg lica, kreirana po uzoru na igre iz Dark Souls serijala, gde je smrt neizbežni deo učenja. Priča se dešava u futurističkom svetu koji se bliži apokalipsi. Kao u mnogo igara do sada, glavni lik nema sećanje na prošlost niti na to ko je on, ali zna da ga je poslalo biće zvano Upravnik, kako bi sprečio pretnju koja može uništiti svet.

Iako na prvi pogled priča nije originalna, verovatno nas tu očekuje nešto novo, jer su za nju su zaduženi prekaljeni pisci, Anne Toole (The Witcher) i Adrian Vershinin (Killzone: Shadow Fall, Battlefield: 1). Immortal je ogroman, sastavljen od devet svetova koji su međusobno povezani “Strujom”. Neke ćete posetiti u igri i kako ulazite u priču, stvari oko kataklizme postaju jasnije. Vi ste oružje koje treba da je spreči. Diveloperi upozoravaju da ovo neće biti igra za razbibrigu, već izazov koji će igrača usrećiti svaki put kada pobedi protivnika. U svom blogu kažu:

“Ovo je sve osim refleksnog šutera. Mobilnost, pravac napada i pravovremeno izbegavanje su neophodni za preživljavanje i pobedu. Očekujte da često ginete; baš kao i u igri koja nam je bila inspiracija, ovo neće biti laka igra. Zadovoljstvo koje imate kada izbegnete neprijateljski napad kako bi ispalili rafal metaka (ili plazme, kiseline itd.) u potiljak neprijatelju i gledate  kako nestaje u plamenu opravdaće muku koju vam do tada igra stvrala.”

Immortal će omogućiti detaljan razvoj lika, uključujući izbor šest različitih disciplina za igrača i preko 100 vrsta oružja.

Immortal: Unchained će izaći u drugoj četvrtin 2018. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Leave a comment