Mutant Year Zero: Road to Eden


Mutant Year Zero: Road to Eden je nova turn base strategija u kojoj ćete voditi grupu mutanata kroz avanturu i taktičko potezne borbe u XCOM stilu. Igru sprema developer The Bearded Ladies Consulting i izdavač Funcom.

Originalni XCOM je ostavio veliki trag u svetu igara. Zato nema mnogo divelopera koji imaju hrabrosti da se uhvate u koštac sa ovakvim izazovima. Na našu sreću, osim fenomenalnog reboota XCOM igara koji je odradio Firaxis Games, sada nam se spremaju još dva naslova sa sličnom poteznom borbom. Jedan je Phoenix Point na kome radi Džulijan Golop, tvorac originalne igre. Drugi naslov koji obećava jeste Mutant Year Zero: Road to Eden, koji nam nudi slično iskustvo u taktičkoj borbi. Ova igra se oslanja na Švedski pen-and-paper RPG zvani Mutant Chronicles, koji postoji više od 30 godina.

Mutant Year Zero: Road to Eden

Mutant Year Zero: Road to Eden

U post apokaliptičnom svetu mutirani ljudi i životinje tumaraju u potrazi za rasursima koji ih mogu održati u životu. Istraživanje, skupljanje resursa, nadogradnja likova i opreme, sve se dešava u realnom vremenu. U igri je dodat i elemenat šunjanja, kako bi bolje osmotrili okruženje i smislili bolju strategiju u borbi. Kada vas neprijatelj spazi, kreće potezna borba slična onoj u XCOM igrama.

Mutant Year Zero Road to Eden borba

Mutant Year Zero Road to Eden borba

Mutant Year Zero: Road to Eden još nije dobio datum izlaska, ali ga učekujemo u toku 2018. godine sa verzijama za PC, Play Station 4 i Xbox.

Leave a comment