Pagan Online ušao u Early Access


Pagan Online je novi akcioni RPG koji razvija studio Mad Head Games iz Beograda. Igra je juče ušla u Early Access fazu i mogu da kažem da je veoma zarazna i zabavna.

U igri na početku imate tri otključana heroja, Anyu, Kingewitcha i Istoka. Kasnije kako napredujete kroz igru, otključaće se i drugi heroji. Da bi mogli da igrate, morate imati otvoren nalog na Warhaming.net. Otvaranje traje nekoliko minuta a zatim se sa tim podacima logujete u igru.

Kretanje u igri je preko WASD tastera, dok vam levi i desni taster miša, Shift, Space i E služe za razne udarce i magije.

Priča je vezana za staroslovensku mitologiju. Na vama je da otkrijete nestanak Bogova Morane, Velesa, Peruna i Daboga.

Same borbe su dinamične i kratke. Neprijatelji dolaze u talasima i posle završene mape, imate slatke muke da odaberete koji predmet od onih koji ste sakupili vam najviše treba. Uvek ćete znati odakle dolazi sledeći talas neprijatelja, jer vam to pokazuje strelica na ekranu. Primetićete da su imena lokacija, NPCjeva i predmeta na srpskom, što je meni bilo veoma simpatično. Planina Igman, Mitar Snegorod ili Drevna Kutija zvuče urnebesno kada ih izgovara engleski glumac. Mogu da pohvalim naratora, ali i ceo vizuelni identitet igre. Podseća na Torchlight sa stripolikim karakterima.

Mitar Snegorod Pagan Online

Mitar Snegorod Pagan Online

Prošle godine sam na SGA predavanju u Nišu upoznao Uroša Banješevića, jednog od glavnih ljudi u Mad Head-u, koji je pričao o izazovima na koje nailaze developeri. Čini mi se da su uspeli da uspešno prebrode sve poteškoće, jer igra stvarno izgleda odlično. Verujem da če se još ispeglati u toku Early Accessa. Želim i drugim timovima iz Srbije uspeh kakav predviđam da če Pagan Online imati.

Leave a comment