Snooker 19 – opis


Snooker 19 je najnovija sportska simulacija snookera, koju su stvorili dizajneri iz Lab42 studija uz pomoć izdavača Ripstone-a. Izlazak igre je odlično tajmiran, jer se pojavila malo pre početka svetskog prvenstva, Betfred World Championship 2019.

Snooker majstori

Snooker majstori

Neko u Ripstone-u je očogledno veliki ljubitelj ovakvih igara, jer su izdali i simulaciju bilijara 2014. godine, Pure Pool.

Nedavno sam počeo da pratim snooker i posle ove igre počinjem još više da cenim veštinu igrača. Igra je teška, bez obzira da li igrate sa Ronnie O'Sullivanom ili nekim od slabije plasiranih igrača. Pri udarcu morate voditi računa o svemu. Pozicija loptica, udaljenost, felš bele, jačina… sve to utiče na krajnji ishod. Ovde igra briljira, fizika je odlična a Unreal endžin čini da sve izgleda kao na tv snimku.

Snooker 19 gameplay

Imate mogućnost raznih tipova igara. Možete menjati dužinu meča gde birate do koliko pobeda igrate, sa kojim igračem, protiv koga, gde se igra, koja je težina. Takođe možete da gradite karijeru, bilo u profesionalnoj ligi, sa najjačim igračima ili u mlađim kategorijama.

Šta god budete odlučili, nigde vam neće niti lako. Ako odaberete lakše nivoe, dobijaćete pokazatelj kako se bela lopta kreće, a gde će otprilike završiti ciljana lopta. Što je rupa dalja, a ugao pod kojim udarate lopticu veći, linija ciljanje loptice je neizvesnija. Ako želite potpuni izazov, možete isključiti tu opciju.

Snooker 19 grafika i animacija

Ovo je prva igra koja je dobila licencu od World Snooker asocijacije, u kojoj možete igrati protiv najboljih 128 igrača sa svetske liste. Tu su Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby, Ding Junhui i mnogi drugi. Ako pratite svetsko prvenstvo u Šefildu, biće vam interesantno da zaigrate u The Crucible ili EIS hali, kao i ostalim najpoznatijim svetskim snooker arenama. Sigurno najlošiji segment igde jesu animacije igrača. Iako liče daleko su od nivoa na kome je sve ostalo urađeno.

Animacija igrača

Animacija igrača

Kako nema mnogo igara ovog tipa, ovaj iskorak u svet snookera je za svaku pohvalu. Kod nas ovaj sport nije mnogo zastupljen, ali možda će neki novi klinci uz igru zavoleti i pravi snooker. Bilo bi lepo da možemo da navijamo za naše igrače, kao što sada radimo za košarkaše, tenisere ili strelce.

Leave a comment