Pathfinder Kingmaker-još 36 sati do kraja kampanje


Pathfinder Kingmaker je najnoviji projekat na kome radi Kris Avelon (Chris Avellone) i njegov Owlcat Games. Reč je o izometrijskom RPGu koji će biti baziran na stonoj Piazovoj igri Pathfinder, čiji je Avelon veliki obožavalac.

Na Kickstarteru je cilj od 500.000 dolara lako dostignut. Kako je do sada sakupljeno preko 730.000 dolara, omogućeno je kreiranje novog sadržaja, koji dodaje kampovanje. To nije obična animacija vatre u šumi, već ceo jedan deo igre gde možete postaviti najsposobnije članove družine da čuvaju stražu, dobre lovce da traže hranu a ostali mogu da pričaju o mestima koje ste posetili i odlukama koje ste doneli. Takođe je dodata nova klasa, Magus, vešt i u bliskoj borbi i sa magijama. Poslednji ostvareni “stretch goal” bio je na 700.000 dolara, sa celim novim poglavljem priče. Ako želite da vidite tri arhetipa ili novih dodataka klasama, imate još dva dana da finansiranje dođe do 800.000 dolara.

Paizo Publishing je sarađivao sa Wizards of the Coast na kreiranju pravila za  Dungeons & Dragons 3.5 ediciju. Do raskida saradnje je došlo 2007. godine kada oni stvaraju svoj Pathfinder stoni RPG, koji postaje jedan od napoznatijih na svetu.

U Pathfinder: Kingmakeru je izgradnja vašeg kraljevstva više od podizanja utvrđenja. Vaše kraljevstvo je odraz vašeg karaktera i vaših odluka kroz igru. Ono je živa stvar, oblikovana vašim savezima, vašim saveznicima i vašom sposobnošću da vodite vaš narod. Ne samo da se vaše kraljevstvo može širiti, omogućujući da dobijate nove teritorije i gradite nove gradove i zajednice, već se i vaš glavni grad fizički menja u zavisnosti od vaših odluka, politike i ljudi sa kojima sklapate saveze.

Pathfinder: Kingmaker se očekuje u avgustu 2018. godine. Ako želite da podržite ovaj projekat, imate još 36 sati za to.

Leave a comment