System Shock reboot


System Shock reboot koji je pokrenuo Night Dive Studios predstavlja modernizaciju klasičnog naučno-fantastičnog RPG-a, a finansiraće se preko Kickstartera.  Oficijalna Kickstarter strana otkriva nekoliko novih detalja o projektu, među kojima je informacija da im se dizajner Chris Avellone pridružio. Nekadašnji član Obsidian Entertainmenta i Interplaya, poznat po naslovima Fallout 2, Planescape: Torment i Fallout: New Vegas, ima zadatak da “pomogne u oblikovanju i izmenama sadašnje priče originalnog System Shocka,” kako kaže Night Dive.

Avelloneovo iskustvo sa modernijim open-world igrama je navedeno kao glavni razlog njegovog uključivanja u ovaj projekat. Pridružiće se ostalim članovima studija koji su ranije radili na projektu Fallout: New Vegas. Ovo je jedan od nekoliko reboota na kojima Avellone trenutno radi — nedavno je objavljeno da radi na sledećem delu za igre Prey, o kome je Bethesda pričala na ovogodišnjem samitu E3.

system-shock-reboot-demo

Dok se System Shock reboot najvećim delom bazira na istoimenom predhodniku iz 1994. godine, Night Dive je nedavno isključio deo “Remastered” iz naslova, insistirajući da je igra koju spremaju za PC i Xbox One više “ponovo izmišljena” priča nego kopija originalne igre. Kako bi igrači osetili duh nove igre, paralelno sa Kickstarter kampanjom, studio je ponudio demo igre. Može da ga skine bilo ko, ne samo oni koji su podržali projekat. Kako igra izgleda možete videti na sledećem klipu.

Leave a comment