Pokemon Go za PC


Ako je verovati Redditu, Twitteru, kao i skoro svim drugim sajtovima koji se bave igranjem, u ovom trenutku mnogi ljudi igraju Pokemon Go. Mobilna igra sa izmenjenom stvarnošću (augmented reality) zahteva od igrača da se zaista (fizički) kreće kroz grad kako bi lovio Pokemone koji su nasumično razbacani okolo. Po velikoj Nintendo tradiciji, ova igra nikada neće izaći za PC.

Ali ovog puta stvari su drugačije. Ovog puta se možete pridružiti masi, u nečemu što postaje pravi kulturni fenomen. A to možete da uraditi u duhu igranja igara na PC-ju: koristeći emulator a da pritom ne napuštate udobnost svoje fotelje.

Sva zasluga se može pripisati  YouTuberu Travis D-ju, koji je kreirao video tutorial (prikazan ispod) i detaljne instrukcije kako da ga pokrenete da radi. Najpotrebiji je emulator Android telefona BlueStacks kako bi Pokemon Go mogao da se pokrene na vašem PC računaru, ali tu nije kraj. Morate da rootujete taj virtuelni Android uređaj kako bi instalirali aplikaciju koja omogućava da lažirate vašu GPS lokaciju, u cilju iskorišćenja najbitnije Pokemon Go karakteristike – kretanja u realnom svetu.

Sve ovo nije toliko komplikovano koliko u prvom trenutku zvuči i izgleda – za instaliranje i pokretanje treba oko 20 minuta – ali moramo biti iskreni kada kažemo da ovo nije idealno rešenje. Iako su sve funkcionalnosti tu i (uglavnom) sve radi, to ipak nije način na koji ova igra treba da se igra. Prva stvar, morate da se isključite iz igre i pokrenete GPS lažiranje svaki put kada se krećete. Drugo, igranje Pokemon Go bez Go-a (kretanja) u mnogome umanjuje privlačnost ove igre.

Potrebno je neko vreme da se igra pokrene, zna da pukne s vremena na vreme – mada smo čuli da taj problem postoji i na mobilnim verzijama – a ako mnogo brzo skačete igra će vas privremeno izbaciti. Iako je igra besplatna, ovo je svakako protivno uslovima korišćenja za Pokemon Go, tako da ga koristite na sopstveni rizik. Po Uslovima igrači ne mogu da “probaju da pristupe ili traže servise ili sadržaj niti koriste tehnologiju na bilo koji način osim onog koji je omogućio Niantic…”

Ako ne možete da se oduprete porivu da Pokemon Go igrate na PC-ju , možete videti kako se to radi na klipu ispod:

Izvor: pcgamer.com

Leave a comment