Tom Clancy’s Splinter Cell 2


Tom Clancy’s Splinter Cell je izašao novembra 2002. godine ekskluzivno za PC i Xbox (kasnije se pojavio i na drugim platformama), i vrlo je važan deo Ubisoftove istorije, jer je prvi veliki hit koji je razvio Ubisoft Montreal a u igri se pojavio jedan od najvoljenijih likova koji je osmišljen u  ovom studiju.

Splinter-Cell-Sam-Fisher
Glavna ideja u Splinter Cell-u se bazirala na tehnološkoj inovaciji: dinamičnom osvetljenju. Po prvi put u igrama, osvetljenje se menjalo u realnom vremenu, što je omogućilo dizajnerima da podmlade žanr šunjalačkih igara, tako što su igrači mogli da se skrivaju i istražuju u senkama. Igrači su mogli da stvore sigurna područja eliminisanjem izvora svetlosti, ili analiziranjem onih koji se kreću.

Igra je dobila odlične kritike i 2002. godije je na E3 osvojila zvaničnu nagradu za najbolju akcionu avanturu. Sa svojim noćnim vizirom i mnogobrojnim pokretima, Sam Fisher je odmah postao jedan od najpopularnijih likova u svetu video igara. Serijal je nastavio uspeh, sa pet igara, sedam novela i filmom koji je u planu.

Tom Clancy’s Splinter Cell – Ubi 30

Ubisoft već drugi mesec poklanja neke svoje legendarne igre zbog svog tridesetog rođendana. Ako želite da obučete odelo Sema Fišera, igru možete skinuti ovde, ali požurite, ponuda je ograničena.


Leave a comment

2 thoughts on “Tom Clancy’s Splinter Cell