The Sinking City dobio gameplay trailer


The Sinking City je nova horor avantura iz trećeg lica inspirisana delima H.P. Lovecraft-a. Biće to najambiciozniji projekat studija Frogwares, koji je već obrađivao temu Cthulhu mitologije u igri Magrunner: Dark Pulse.

Kao uvertiru u to šta nas očekuje u igri, nedavno je izbačen prvi trejler sa snimcima iz same igre.

Početak dvadesetog veka je bio mračan i pun turbulencija. Radnja Sinking City-ja se odvija dvadesetih godina prošlog veka u gradu Oakmontu, u Američkoj državi Masačusets. U njemu privatni detektiv Čarls W. Rid istražuje događaje koji počinju da utiču na njegov razum. Kako smo već navikli u delima Lovecrafta, nije sve normalno u Oakmontu. Neobjašnjive pojave, čudovišta koja prete iz poplavljenih kuća, misteriozni kult, sve utiče na krhku psihu našeg detektiva.

U ovoj avanturi ne očekujte da vas neko drži za ruku. Neće biti markera na mapi, niti instrukcija u dnevniku. Igra će biti fokusirana na detektivski posao, sa akcentom na istraživanju lokacija i ispitivanju stanovnika Oakmonta. Saznanja do kojih dođete na ovaj način će gurati priču napred.

Izlazak igre se očekuje 21. marta 2019. godine, na PC, PlayStation 4 and Xbox One platformama. Za sve ljubitelje opusa H.P. Lovecraft-a, ove godine mogu očekivati igru Call of Cthulhu koja ima veliki potencijal.

Leave a comment