Objavljen datum izlaska za Call of Cthulhu 1


Call of Cthulhu je detektivski horor RPG nastao po Chaosiumovom pan and paper RPG-u, koji nam sprema već oprobani duo developera i izdavača Cyanide/Focus Home Interactive.

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu

Igra podseća na RPG Vampyr o kome sam nedavno pisao. Odličan vizuelni identitet, u kombinaciji sa Chaosiumovim pravilima i bogatstvom H.P. Lovecraftovog sveta, obečavaju sate dobre zabave. Šta nam se sprema možemo videti u trejleru koji je prikazan na ovogodišnjoj E3 konferenciji:

Radnja se odigrava 1924. godine na ostrvu Darkwater. Detektiv Edvard Pirs (Edward Pierce) istražuje smrt porodice Hokins, na njenom jezivom imanju. Darkwater je nekada bio centar lovaca na kitove, a sada je mesto gde žive propali mornari i porodice koje su se tada obogatile a sada lagano propadaju. Niko od njih nije oduševljen Edvardovim dolaskom, jer svako ima neku tajnu. U takvom okruženju, gde se zna ko je neprijatelj, Edvard će se sresti sa užasima koji prevazilaze razum.

Call of Cthulhu

Call of Cthulhu

Ako volite ovakve igre, zapišite sebi u podsetnik 30.oktobar 2018. jer Call of Cthulhu tada izlazi za PC, Play Station 4 i Xbox One.


Leave a comment

One thought on “Objavljen datum izlaska za Call of Cthulhu