The Witcher 3: Wild Hunt – opis 3


The Wicher 3: Wild Hunt je najnovija igra koja prati avanture veštca Gerala iz Rivije. Priča se nastavlja na prethodnu igru The Witcher 2: Assassins of Kings kada je počela invazija Nilfgardskog carstva na Severna Kraljevstva.Za razliku od predhodne igre gde je radnja bila fokusirana na politička dešavanja u Severnim Kraljevsvima, u trećem nastavku se radnja vrti oko Geraltove štićenice Ciri i pojave misteriozne armije utvara poznatije kao Wild Hunt.
Geralt i Ciri

Geralt i Ciri

Igra počinje u regiji White Orchard, koja iako nije mala, ne odaje pavu veličinu prostranstva koje možete da istražujete. Mapa se sastoji od nekoliko regija i posle 100 sati provedenih u igri pojedini delovi mape će ostati neistraženi. Temerija je prepuna malih naselja u kojima se nalaze oglasne table sa raznim ucenama na čudovišta kao i razni kvestovi. Kao da to nije dovoljno, na mapi se nalazi i dijagrami retke opreme za veštace koja dodatno motiviše igraća na istraživanje.

Jedna od novina u igri je Geraltov konj Roach, koji sem što olakšava putovanje kroz Temeriju može biti iskorišćen i u borbama. Geralt sada može u punom trku da zada fatalan udarac dok je na konju. Medjutim ova prednost je ograničena nivoom straha konja. Naime ako je konj predugo u blizini neprijatelja zbaciće Geralta sa sedla. Roach takodje ima mogućnost da automatski galopira putevima u punom trku tako da igrač može da uživa u fantastičnim predelima.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt

Borba je značajno olakšana u odnosu na predhodnu igru pa se iskusnijim igračima preporučuje nivo težine viši nego inače. Geralt je malo agilniji nego ranije pa se borba protiv čudovišta uglavnom svodi na izbegavanje udaraca dok se protiv ljudkih protivnka može koristiti i pariranje. U borbi Geralt može da koristi i magiju pozivajući magične znake. Ima ih pet i moguće ih je unapredjivati. Još jedna novina je mogućnost korišćenja Axii (utiče na um protivnika) znaka u dijalozima. Vrlo bitan deo igre su alhemija i krafting. Geralt ima sposobnost da pravi napitke koji mu pojačavaju sposobnosi ili daju nove, zatim razna ulja koja daju bonuse protiv odredjenih čudovišta kao i različite vrte bombi koje može da koristi u borbama. Kroz igru Geralt pronalazi razne dijagrame za oružija i opremu. Ova oprema je uglavnom bolja od ostale koja se nalazi u igri. Kada ne ubija čudovišta Geralt može da odmori uz partiju Gventa.

Gwent

Gwent

Gvent je jednostavna ali zarazna igra kartama. Na početku Geralt ima osnovni špil, pobedom nad jačim protivnicima dobija jače karte i otključava nove. U temeriji takodje postje i borbe pesnicama kao i trke konja.

The Wicher 3: Wild Hunt je apsolutni pobednik na svim izborima za igru godine u 2016. Po lepoti grafike, veličini mapa, priči, zadacima, postavila je domaći zadatak svim budućim igrama. CD Projekt Red je odradio fantastičan posao i nadamo se da će u budućnosti izbaciti još igara ovog kvaliteta.

Leave a comment

3 thoughts on “The Witcher 3: Wild Hunt – opis