Grim Dawn 1


Grim Dawn je akcioni RPG koji razvijaju veterani iz Iron Lore entertainmenta, kreatori Titan Questa. Grim Dawn se pravi sa poboljšanom verzijom Iron Lore endžina i toolseta; ista tehnologija se koristila u kreiranju Titan Quest-a. Duhovni naslednik, Grim Dawn, pokušaće da usavrši magičnu formulu istraživanja, napredovanja karaktera i sakupljanja plena. To je škola koju je Diablo doktorirao, a kakav će Grim Dawn biti đak videćemo 25. februara 2016. godine kada se igra pojavljuje na Steam-u.

Grim Dawn

Grim Dawn

Igrači će se naći u mračnom, ratom rastrzanom sveu Cairn-u, gde je nekada ponosno carstvo bačeno na kolena a ljudska rasa se nalazi na ivici istrebljenja. Cairn je postao nulta tačka za večni rat između dve vojske iz drugih svetova, jedne koja želi da koristi ljudska tela kao resurse i druge koja želi da uništi ljudsku rasu kako se to ne bi dogodilo. Ovaj kataklizmični rat nije samo desetkovao ljudsku civilizaciju, već je pomerio shvatanje realnosti i ispunio živote preživelih nezamislivim užasima.

Za ljudsku vrstu ovo je zora sumorne nove ere, gde je gvožđe zamenilo zlato kao valutu a so se koristi kao oružje protiv pridošlica, tako da je postalo suviše važno i više se ne koristi za jelo. Male naseobine preživelih postoje razbacane po svetu, sakrivene u izbegličkim kampovima. Ovi ljudi su sa strane posmatrali dok su se došljaci međusobno tamanili i uvideli su njihove slabosti. Neki od preživelih su počeli da istražuju čudne nove sposobnosti koje su dobili posle eksperimenata nad njima. Ove neprirodne moći su u nekima budile strah a kod drugih nadu da se može pokrenuti pokret otpora protiv “Pridošlica”, kako bi ih vratili odakle su došli.

Vi ste jedna od tih osoba. Blagosloveni ili prokleti, imate snagu i moći koje su običnim smrtnicima nezamislive. Na vama je da taj neverovatni potencijal upotrebite u borbi protiv neprijatelja ljudske civilizacije. Da li sve vi onaj koji će spasiti Cairn od njegove mračne sudbine? Ili je ljudska civilizacija osuđena na propast?


Leave a comment

One thought on “Grim Dawn