Vikings: Wolves of Midgard-opis


Vikings: Wolves of Midgard je novi akcioni RPG koji vas stavlja u ulogu ratnika koji treba da obovi svoj klan koga su napali Divovi. Svaka sličnost sa ambijentom, izgledom likova i muzikom iz serije Vikinzi je namerna. Ako ste, gledajući seriju poželeli da vidite kako je biti Ragnar ili Lagertha, ova igra će vam to omogućiti.

Vikings:Wolves of Midgard

Na samom početku birate između muškog i ženskog lika, vaš izgled i zastavu. U sledećem koraku birate božanstvo kome se klanjate. To je od presudnog značaja od načina na koji želite da se borite (luk i strela, jednoručno, dvoručno oružje).

Čim završite sa odabirom, kreće akcija koja je ujedno i tutorijal. Za sve one koji su ikada igrali igre slične Diablu, neće trebati puno vremena da se naviknu na komande.  Kao i u sličnim igrama, glavna udica za igrače je plen koji ispada od neprijatelja ili iz škrinja koje naizalite tokom igre.

Vikings: Wolves of Midgard nema neku originalnu priču, ali ja to nisam ni očekivao. Vaše selo su napali, do juče mirne komšije Divovi, i ničim izazvani krenuli da uništavaju sve pred sobom. Naravno da nisu očekivali junošu poput vas, koji će zaustaviti napad, a kasnije krenuti u osvetu i širenje. U toku kampanje srećete likove koji će pomagati vašem selu kako bi raslo. Resursi su takođe od velike važnosti. Kamen, drvo, kože…Kako igra napreduje, razotkrivaće se razlog napada Divova, a usput srećete razna mitska bića iz nordijske mitologije.

Vikinzi brane selo

Sam gameplay je zasnovan na sistemu checkpointa, a igra je dobila na dinamici uvođenjem spoljnih faktora koji utiču na vaše zdravlje ako ste dugo izloženi (hladno, toplo, kiselina i sl). Zato morate da planirate unapred. Gledajte mapu koja vam pokazuje lokacije vatri i oltara gde možete da dopunite svoje zdravlje. Sistem checkpointa zna da bude zamoran, jer su neke mape ogromne sa velikim brojem stvari koje trebate otkriti. Ako želite da ostvarite sve ciljeve koje dobijete (sakupljanje resursa, uništenje naprijatelja i sl) morate pomeriti svaki kamenčić mape a to iziskuje baš dosta vremena. Kako napredujete sa nivoima, otključavaju vam se aktivne i pasivne veštine koje u borbi koristite pritiskom na 1,2,3,4 i 5. Možda vam se čini da je malo veština, ali se u praksi to pokazalo sasvim dovoljno, kada se uzme u obzir broj božanstava kojima možete da se klanjate i nivoi veština koji se mogu nadograđivati.

Opsada Vikinzi

Resursi vam trebaju kako bi nadograđivali kovačnicu i druge građevine u kojima se opskrbljujete. Sama igra je linarna, tako da se neke stvari mogu raditi samo posle određenih mapa.

Upgrade luke

Zaključak je da je Vikings: Wolves of Midgard veoma zabavna igra. Grafika je prelepa, protivnici na normalnom nivou težine su dovoljno teški da vas igra ne smori lakoćom ili da odustanete jer je preteška. Za sve koji vole hack and slash igre, ovo je pravi biser, po mom mišljenju bolji od prošlogodišnjeg Viktor Vrana i Grim Dawna.

Leave a comment