Witcher i na filmu


Witcher će se 2017. pojaviti i na filmskom platnu. Nije da to nismo očekivali i da se neki od nas nisu tome nadali. Građe je više nego dovoljno, što u knjigama priča Andrzej Sapkowskog, što u opširnom romanu o avanturi sa Ciri. Sve knjige su za mene bile pravo osveženje i mnogo interesentnije od Robert Džordanovog, pokoj mu duši, Točka Vremena ili od Pesama vatre i leda R. R. Martina. Zato i postoji bojazan da film neće moći da parira kvalitetu knjige.

Američka produkcijska kuća The Sean Daniel Company je najavila saradnju sa Poljskom kompanijom Platige Films na ovom projektu. The Sean Daniel Company je radila na serijalu Mumija, tako da gajim nadu u kvalitet filma Witcher.

Na konferenciji za novinare, producenti su rekli da će film biti sa Geraltom iz Rivije, ali neće biti prava adaptacija ni jedog romana ni igre. Umesto toga pratiće radnju kratkih priča “Veštac” i “Manje zlo” iz  zbirke priča “Poslednja želja”. Očekuje se da ovo bude prvi film u serijalu.

Za režiju je zadužen Tomasz Baginski, čiji je animirani film “Katedrala”  2002. godine bio nominovan za Oskara.  Thania St. John (Grimm, Chicago Fire i Buffy the Vampire Slayer) će pisati scenario.

Za sada se nisu objavljivala imena glumaca koji će igrati Geralta. Ko bi po vama bio dobar Beli Vuk?

Leave a comment