World War Z – opis


World War Z je posle ekranizacije knjige dobio i video igru. Igra vas vodi na razna mesta širom planete, u cilju otkrivanja i rešavanja zombi pandemije. Za sada igru možete kupiti samo preko Epic prodavnice.

I ova igra prati globalni trend co-op igranja. Slično Black Ops 4 ili Anthemu i ovde je akcenat na multiplejer igranju. Meni, kao starom gameru, takav vid igranja ne predstavlja zadovoljstvo. Ali i za nas ima interesantnog sadržaja. Možete igru preći i sa AI saborcima, ali i sa svojim prijateljima. Sa njima možete da pređete 12 misija, podeljenih u četri poglavlja. New York, Jerusalim, Moskva i Tokio imaju po 3 misije koje će vam biti dovoljne da uđete u priču o zombi apokalipsi. Kao i u filmu, zombiji su veoma brzi i veoma brojni. Vaš četvoročlani tim će imati pune ruke posla.

Gameplay u World War Z

U igri možete birati između šest klasa; gunslinger, hellraiser, medic, fixer, Svako od njih poseduje specifične sposobnosti. Na primer, gunslinger ima bonus kada pokodi zombija u glavu i specijalista je za mitraljeze i bombe. Fixer pomaže članovima tima da se sakriju od zombija bacanjem dimnih bombi, a ima nos da nađe skrivene kontejnere sa municijom. Pogled iz trećeg lica i veliki broj oružja daju vam dobar pregled za odbranu i napad.

Možete birati kako prelazite mape. Kako zombiji reaguju na zvuk, što ste tiši, to manje neprijatelja. Zato možete koristiti hladno oružje ili prigušivače kako bi lakše prošli određenu oblast. Ja uvek krenem lagano, ali se to najčešće završi eksplozivno. A kad krene haos, tada vidite svu lepotu ove igre. Ogromna količina zombija koja se penje na ograde, zidove, preplavljuje ulice poput nekog plimskog talasa. Na vama je da sa svojim saborcima odolite toj hordi.

Možete birati težinu igranja a kako vaši likovi jačaju, tako prilagođavate i nivoe težine sa kojom želite da pređete mapu. Istraživanje mapa je veoma važno, jer vam donosi municiju, novo oružje ali i teško naoružanje. Ono će vam biti od velike pomoći kada krene horda. Postoje specijalna mesta gde ih postavljate. Pametan izbor mnogo olakšava bitku. Posle svake pređene misije dobijate poene. U zavisnosti od specijalizacije i vašeg učinka, postajete sve vičniji sa oružjima koja ste najviše koristili.

Neprijatelji u World War Z

Osim običnih zombija, koji su topovsko meso, postoje nekoliko vrsta koji su naročito zeznuti. Prvi od njih je Drekavac. On priziva ostale, tako da je najbolje da ga eliminišete što pre. Drugi je Hemičar, koji neće ispustiti otrov ako ga pogodite u glavu. Bik je sav u panciru spreda, tako da mu morate prići s leđa. Lurker čeka pritajen dok se ne pojavi neko od ekipe i skače na njega.

Multiplayer opcije

Ako želite da igrate sa drugim igračima, ili protiv njih, možete birati među sledećim tipovima

  • Scavenge Raid – Sakupljanje resursa sa mape ili od palih neprijatelja kako bi dobijali bodove za grupni trijumf
  • Vaccine Hunt – Ćuvanje nekog objekta kako bi se obezbedila pobeda
  • Swarm Domination – Osvajanje zona kako bi se došlo do pobede
  • King of the Hill – Držanje pozicije na vrhu brda kako bi se osigurala pobeda
  • Swarm Deathmatch – Borba protiv horde ali i protiv druge grupe igrača

Kada igrate multyplayer mape, izbor klasa je još veči; Survivor, trapper, specialist, warfighter, phantom, demolisher, striker, support, assassin, shadow su klase gde svaka ima svoje specijalnosti i omiljena oružja. Sigurno se u njima može nači klasa za svakog igrača.

Vidi se da je akcenat u igri bio na multiplejer igranju. Igra nudi dosta sadržaja po tom pitanju. Meni je žao što je deo za co-op offline ili online toliko kratak. Za sve koji vole pucačine iz trećeg lika, brzu akciju, zombije kojima nema broja, ova igra nudi dobru zabavu. Ne očekujte neku dubinu u priči. Misije su više nego jednostavne po tom pitanju. Ali uništavanje horde koja se penje na neki zid ili ogradu je nešto što stvarno zna da bude ispunjavajuće.

Hvala ComputerLandu za igru. Ako želite da kupite neku novu igru, sigurno je može naći na njihovom sajtu. Za novosti pratite njihov Instagram profil.

Leave a comment