Battalion 1944


Battalion 1944 je nedavno najavljena pucačina iz Drugog svetskog rata za PC,  Xbox One i PlayStation 4,  koja je uspešno prikupila100.000 funti na Kickstarteru. Kampanja je trajala rekordno kratko, uspevši da prikupi sredstva za samo dva dana.

Battalion 1944-gameplay

Battalion 1944-gameplay

Iako je cilj postignut, finansiranje se nastavilo a dizajnerski studio Bulkhead u svojoj izjavi nije precizirao šta će se uraditi sa dodatnim sredstvima. Ovaj Engleski studio je već uložio svojih 100.000 funti u Battalion 1944. Svako može da obezbedi kopiju ove igre, čiji se izlazak očekuje maja 2017. godine, uplatom 13 funti. Naručivanje ide preko njihove Kickstarter strane gde možete videti šta sve nude kao nagradu za vašu podršku.

Ova pucačina za više igrača želi da obuhvati “srž klasičnih multiplayer pucačina” koristeći “najnapredniju tehnologiju koju industrija igara nudi”. Trejler koji se pojavio ima snimke iz igre, ali ono što se vidi je verzija igre u pre-alpha fazi. Battalion 1944 koristi Unreal Engine 4 i igrače vraća na poprišta bitaka u Karantanu i Bastonju. Neka od oružja koja će se pojaviti su Kar98, M1 Garand i Thompson.

“Ukratko, Battalion 1944 je pešadijski FPS sa akcentom na sirovoj veštini,” izjavili su u Bulkheadu. “bez besomučnog ubijnja istih protivnika, bez fensi ekzo odela, samo vi i vaše igračke veštine.”

Drugi svetski rat je jedno vreme bio jako popularna tema, naročito serijal Call of Duty, ali je Activision krenuo vremenski dalje u novijim delovima. Poslednji Call of Duty koji je bio postavljen u vreme Drugog svetskog rata bio je naslov iz 2008. godine, Call of Duty: World at War.

 

Leave a comment