No Truce with the Furies


No Truce with the Furies je “policiski proceduralni RPG”, kako kažu iz studija  ZA/UM  koji ga pravi. Igrač je u ulozi detektiva koji je izbačen iz službe i sada se nalazi u neobičnom primorskom gradiću. Po pričama ljudi koji prave igru, biće dosta interesantnih ideja ubačenih u nju. Priča se da ćete imati inventar za misli, kako ćete moći da šetate po svojim osećajima i sećanjima, kako dobijate snagu iz slabosti. Planescape: Torment i Kentucky Route Zero su imali veliki uticaj na kreiranje ove igre. Možete da zavirite u trejler ako vam ovo deluje interesantno:

Dizajneri su želeli da stvore Dungeons & Dragons osećaj – ali sa akcentom na “ozbiljni D&D u kome je priča glavna” a ne samo taktičke borbe. Pasivni skilovi vas mogu prekinuti u govoru kako bi mogli da vas nešto obaveste. Dijalog je borba i borba je dijalog, a zavirivanje u inventar vaših misli (ili torbu sa lekovima) može biti od presudnog značaja:

“Stvari možete pokrenuti u svoju korist ako tumarate po svom Ormanu Misli i ako pretumbate stvari u njemu: možda bi se isplatilo da na ovom skretanju igrate kao radikalni feminista? Ne, stani! Bolje je da se stvori hardkor rasisitička ideja. To će upaliti, ošamuti ih tvojom teorijom o naprednoj rasi! Ali da li želite da lik krene u tom pravcu?”

Čak i ako ne uspete, možda vam bude drago zbog toga:

“Neuspeh vas stavlja u kožu vašeg lika. Možete da se osramotite. Da budete slabi. Smešni. Puni sebe. Paranoični. Budalasti. Svaki direktor zna da se karakter glumaca kreira iz straha od neuspeha, ne zbog heroizma. Primetili smo da se i igrači slično osećaju. To je esencijalno u stvaranju lika, jer igrače zanima kakav će ishod biti posle takvog neuspeha. To je neka vrsta igranja s vatrom.”

U igri će čak i vaše jače strane moći da se upotrebe protiv vas:

“Visoka inteligencija će učiniti da budete puni sebe – samouvereni intelektualac. Bićete slabi na laskanje, i lako ćete se gubiti u detaljima. (igra postaje duža). Sa druge strane, ako imate nižu inteligenciju bićete površni, skloni sujeverju i često u krivu.”

Sve ovo zvuči odlično. Kada čitamo o idejama koje se trebaju sprovesti u delo, ova igra ima veliki potencijal. Mogućnost da na toliko načina možete nešto da zeznete a ipak da na kraju dođete do svog cilja, savladavanjem svojih mana, deluje zabavno. Nadam se da će finalni proizvod uspeti da iznese sve ove ideje do kraja

No Truce with the Furies se očekuje pred kraj 2017.godine.

Izvor: rockpapershotgun.com

Leave a comment