Realms Beyond-novi izometrijski RPG


Realms Beyond je RPG koji bi svetlost dana trebalo da ugleda 2019. godine. Čitajući šta bi sve trebalo da nam donese, zapitam se da developeri nisu zagrizli više nego što mogu da progutaju. Kao vatreni obožavalac ovakvog tipa igara, držim im palčeve da ovaj projekat iznesu do kraja.

Realms Beyond

Realms Beyond

Ovaj izometrijski RPG će vam omogućiti da vodite šest likova, kroz razne avanture i potezne borbe. Developeri su na taj način želeli da akcenat bace na strategiju a manje na akciju. U borbi se krećete po šestougaonoj mreži. Igra nudi 7 rasa i 8 klasa, preko stotinu različitih magija, više od hiljadu predmeta sa različitim karakteristikama. Sve likove kreirate na početku igre, tako da ne trebate očekivati neke spektakularne sinematike, već jednu interakciju družine sa svetom koji će se pred njom menjati.

Realms Beyond rase

Rase

 

Takođe je interesantan sam način putovanje kroz nepoznate predele. Kako vreme prolazi, umor, glad i žeđ uzimaju danak. Zato je neophodan odmor. Za to je potrebno postavljanje kampa. Ako su vaši heroji umonni i gladni, njihove karakteristike su značajno lošije. U takvom stanju, čak i grupa goblina može da bude problem za vašu družinu. Ovo me podseća na još jedan naslov koji očekujemo ove godine, a to je Pathfinder: Kingmaker.

Developeri su veliki ljubitelji starih igara Pool of Radiance i Curse of the Azure Bonds sa Atarija, Amige i Commodora 64. Njihov cilj je da na takvim temeljima kreiraju i Realms Beyond, Iako na oko igra podseća na Baldur’s Gate ili Temple of Elemental Evil, njihovi duhovni uzori su nešto stariji. Evo i nekoliko kadrova iz ovog sveta:

Sve što smo čuli od ljudi iz Ceres Games GmbH je fenomenalo, skoro suviše dobro da bi bilo istinito. Kreiranje cele družine, kompleksno istraživanje sveta, smisleni dijalozi i NPCjevi, duboki questovi…sve nas to može očekivati u 2019. godini.

 

 

Leave a comment