Warren Spector je postao deo System Shock 3 tima


OtherSide Entertainment sa oduševljenjem objavljuje da će se Warren Spector, jedan od najkreativnijih umova u industriji igara, uskoro pridružiti kompaniji. Warren je bio producent, dizajner i direktor u nekim od najomiljenijih igara u istoriji, poput System Shocka, Deus Exa i Ultima serijala. Predvodio je Junction Point Studios u kreiranju best-seling igre Disney Epic Mickey a sada radi kao predavač na post-diplomskom programu Denuis-Sam Gaming Akademije pri Univerzitetu UT Austin, Teksas.

Warren Spector-Twitter

Warren Spector-Twitter

Warren je imao ulogu kreativnog savetnika u OtherSideu od njegovog kreiranja. Po završetku semestra na Univerzitetu UT Austin, zauzeće mesto jednog od direktora OtherSide Studija. Warren će nastaviti da svojim kreativnim kapacitetima pomaže Underworld Ascendant i, kasnije tokom ove godine, sastaviće i vodiće tim koji će raditi na igri System Shock 3.Warren ima dugu istoriju saradnje sa ljudima iz OtherSide tima, jer je radio sa osnivačem Paul Neurathom na originalnim Ultima Underworld igrama, kao i na Thief: The Dark Project i System Shocku.

“Oduševljen sam što će Warren preuzeti ulogu direktora u OtherSideu i pomoći u vođenju firme sa našim inovativnim pristupom igranju.Ne pada mi na pamet bilo ko drugi ko bi mogao bolje da se suoči sa ovim kreativnim izazovom.  Warren je menjao industriju ranije i činiće to ponovo.”” izjavio je Paul.

“Voleo sam da radim sa studentima kao direktor Denius-Sams Gaming Akademije, Univerziteta Texas’ Moody College of Communication,” rekao je Warren. “Ali kada se pojavila prilika da imam značajniju ulogu u kreiranju Underworld Ascendant, kao i šansu da se opet poigram u System Shock univerzumu, kako bi približio ove igre publici 21. veka, jednostavno nisam mogao reći ne. Rad na System Shocku je bio jedan od najlepših iskustava u mojoj karijeri i teško je opisati sa kakvim nestrpljenjem čekam da sa igračima podelim šta je SHODAN radio od kada je zadnja igra izašla.”

Napori na radu System Shock 3 će se ove godine ubrzati sa Warrenom na mestu direktora, dok će OtherSide nastaviti sa radom na Underworld Ascendantu, nastavku Ultima Underworld serijala.

Fanovi mogu da se registruju na System Shock 3 tizer strani kako bi redovno dobijali nove informacije o igri.

Izvor: underworldascendant.com

Leave a comment