Warhammer 40,000: Rogue Trader Beta-Prvi utisci


Warhammer 40,000: Rogue Trader je novi cRPG iz kuhinje iskusnog studija Owlcat Games koji je već stekao ime kod ljubiteljna RPG žanra sa Pathfinder igrama. Ovog puta nas vode u drugačiji svet od onog u Pathfinderu, ali je osećaj sličan. I dalje nas očekuju neizvesne borbe, kompleksne grane za razvoj likova i puno istraživanja.

Pre pokretanja ove igre, malo sam znao o Warhammer svetu. Samo da Henri Kavil voli da igra stonu verziju. Ali je Owlcat zaslužan što sam poželeo da upoznam jedan od najmračnijih i najbrutalnijih svetova u svim igrama. Posle petnaestak sati provedenih u igri mogu da kažem da je zadržala šmek starih cRPG igara Black Isle studia.

Igru možete da počnete sa već definisanim likovima ili da sami kreirate svog avatara. Ja sam hteo da kreiram nešto slično Paladinu iz D&D sveta, nisam siguran koliko sam uspeo. Loš sam u napadu a poboljšavam karakteristike saboraca, tako da nije daleko od inicijalne zamisli. Možete voditi šest članova družine. Posle dobijanja nivoa, možete birati šta poboljšavate. Zelenim je označeno šta je preporučeno za klasu lika koji je dobio nivo.

Borba u Warhammer 40,000: Rogue Trader

Borba je potezna. Na početku imate opciju da postavite svoje borce na željene pozicije. Tenkovi napred, snajperi i čarobnjaci nazad, staro dobro pravilo. U zavisnosti od karakteristika likova zavisi i koliko se mogu kretati i koliko akcija mogu odraditi. U mnogo situacija ste brojčano inferiorni, ali neka vas to ne brine. Uz dobro planiranje se njihova brojčana nadmoć brzo neutralizuje.

Borba u Warhamer 40,000 Rouge Trader

Borba u Warhamer 40,000 Rouge Trader

Kao Rouge Trader, cilj je da proširite granice Imperije na neistražene oblasti. Da hrabro idete gde niko ranije nije! Zato je istraživanje srž ove igre. Ne ostavljajte ni jedan kamen na svom mestu. Takođe možete da unapređujete svoju krstaricu, odnose sa trgovcima od kojih kupujete stvari… Igra je kompleksna na mnogo načina.

Svemirska mapa

Svemirska mapa

Malo je konfuzna mapa i pozicioniranje questova, ali verujem da će to biti bolje rešeno kada igra bude izašla, 7. decembra 2023. godine. Takođe se dešava da likovi lebde pri kretanju, ali i to je nešto što će se sigurno ispeglati do izlaska. Kada se podvuče crta, ovo je veoma obećavajući naslov i jedva čekam njegov izlazak.

Leave a comment